TIP DERBI: Mnogo vatre, malo golova

TIP redakcija

20. 11. 2023. u 15:30

OKRŠAJ Brazila i Argentine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u noći između utorka i srede

ТИП ДЕРБИ: Много ватре, мало голова

FOTO: AP/Tanjug

Centralni događaj predstojećeg kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo 2026. odigraće se u Južnoj Americi. U noći između utorka i srede, sat i po vremena iza ponoći, na stadionu „Marakana” u Rio de Žaneiru sastaju se veliki rivali Brazil i Argentina. Popularni „Superklasiko” zbog povrede preskače najveći as domaćih Nejmar, ali će zato sa druge strane biti Leo Mesi.

Kada su u pitanju međusobni okršaji, Brazil ima 46 pobeda, Argentina 41, dok je nerešeno bilo u 26 navrata. Ono što nije karakteristično za ova dva tima, a dešava se u poslednjih par godina, jeste mali broj golova na međusobnim okršajima. Na prethodnih šest nije palo više od dva gola, poslednji put tip 3+ je došao davne 2016, a pre toga tek 2012. godine.

Obe selekcije imale su lošu uvertiru za „Superklasiko” - Argentina je igrala protiv Urugvaja u Buenos Ajresu gde je poražena rezultatom 0:2, dok je Brazil poražen na gostovanju Kolumbiji rezultatom 2:1.

Na Mundijal 2026. će se plasirati šest ekipa iz Južne Amerike, dok će sedma u interkontinentalni baraž.

SREDA (1.30):

BRAZIL - ARGENTINA  0-2  (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene