GATUZOVE PROMENE URODILE PLODOM: Bivši prvak Evrope izgleda sve bolje na terenu

V.M.

10. 12. 2023. u 11:10

U poslednjoj utakmici današnjeg programa 15. kola Lige 1, Lorijen će na ''Mustuaru'' ugostiti razigrani Marselj (20:45).

ГАТУЗОВЕ ПРОМЕНЕ УРОДИЛЕ ПЛОДОМ: Бивши првак Европе изгледа све боље на терену

Foto Profimedia

Harizmatični Italijan je promenljivo započeo mandat na klupi gostiju, ali u poslednje vreme je napravio par promena u igri svojih pulena koje su se pokazale kao pun pogodak jer se Marselj trenutno nalazi u seriji od tri vezana trijumfa u svim takmičenja.

Poslednji od njih ostvarili su sredinom nedelje u velikom derbiju protiv Liona koji se doduše raspada ove sezone. Nekadašnji prvak Evrope je dominirao tokom čitavog meča i na kraju zasluženo slavio sa 3:0.

Olimpik se sada nalazi na osmom mestu sa 20 osvojenih bodova i ima još mnogo da radi kako bi se približio vrhu tabele i obezbedio povratak u Ligu šampiona što mu je i glavni cilj u kampanji.

Put do najjačeg evropskog takmičenja možda bude mogao da nađe i preko Lige Evrope jer je trijumfom nad Ajaksom prošle nedelje osigurao igranje u nokaut fazi takmičenja.

Trentuno je prvi u svojoj grupi ''B'' ali ima samo bod više od Brajtona kojem gostuje za par dana.

Sa druge strane, Lorijen se baš muči, poslednji trijumf ostvario je još u oktobru mesecu i od tada je doživeo tri poraza uz dva odigrana remija.

Zbog tih loših igara pao je na 16. mesto na tabeli, poziciju koja vodi u baraž za opstanak u Ligi 1.

Ipak, ono što daje blagu motivaciju ''oslićima'' je činjenica da su od svojih 12 bodova čak devet osvojili kod kuće na ''Mustuaru''.

U skorijem istorijatu međusobnih duela dominira Marselj koji je na poslednjih pet duela neporažen protiv Lorijena, ostvario je četiri pobede, uz podelu bodova koja je viđen početkom aprila ove godine (0:0).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima