SKC KONAČNO NA STALNOJ ADRESI: U Kampusu Univerziteta u Novom Sadu svečano otvoren savremeni objekat (FOTO)

J. SIMIĆ

24. 04. 2024. u 19:45

PRVI put od osnivanja, 1993, Studentski kulturni centar u Novom Sadu ima stalnu adresu, a savremeno zdanje podignuto u Kampusu, u sedištu ovdašnjeg Univerziteta, na gotovo 3.500 kvadrata kompletno je opremljeno za realizaciju i prezentaciju najraznovrsnijih umetničkih sadržaja.

СКЦ КОНАЧНО НА СТАЛНОЈ АДРЕСИ: У Кампусу Универзитета у Новом Саду свечано отворен савремени објекат (ФОТО)

Foto : Pokrajinska vlada /Priv.arhiva

Pokrajinska vlada je, posredstvom Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, u zgradu SKC uložila 764,4 miliona dinara. Pripremni radovi započeti su 2022. i završeni pre roka, krajem prošle godine...

- Ovo je, ujedno, i prvi novoizgrađeni objekat namenjen kulturi u Novom Sadu, još od 1981, kada je podignuto Srpsko narodno pozorište - istako je tokom svečanog otvaranja predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. - Zajedničkim naporima stvorili smo uslove za realizaciju kulturnih događaja u budućnosti. Uradili smo važan posao za kulturne delatnike i poštovaoce kulture, ali i sve one kojima je Novi Sad u srcu.

SKC sada ima multifunkcionalnu koncertnu salu sa 200 stolica i 1.000 mesta za publiku koja će događaje pratiti stojeći. Na prvom spratu, uz salu sa prostorima iza scene i za tehničku podršku, te garderober i sanitarne čvorove, nalazi se i mala galerija. Ona velika zauzima drugi sprat, dok su na najvišem nivou prostor za administraciju i klub u kojem će studenti moći da se druže uz kafu i besplatan internet.

Novosadska ustanova, čiji je osnivač AP Vojvodina, inače, priređuje različite programe iz domena kulturnog, umetničkog i naučnog stvaralaštva akademaca. Jedna od važnijih oblasti jeste produkcija scenskog programa i pozorišnih predstava, te štampanih i muzičkih izdanja, uz organizovanje koncerata, izložbi, festivala... Povodom otvaranja, direktor Obrad Škrbić najavljuje manifestaciju "P(r)oleće", koja će trajati do 27. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)