HRONIČAR PRESTONICE TURIZMA: Svečanost povodom 200. broja mesečnika „Vrnjačke novine“

G. ĆIROVIĆ

24. 04. 2024. u 12:14

Prigodnim programom i svečanom akademijom u Zamku kulture „Belimarković“ u Vrnjačkoj Banji, u prisustvu brojnih gostiju, obeležen je izlazak jubilarnog, 200. broja mesečne publikacije „Vrnjačke novine“.

ХРОНИЧАР ПРЕСТОНИЦЕ ТУРИЗМА: Свечаност поводом 200. броја месечника „Врњачке новине“

KC Vrnjačka Banja

Pokrenute povodom stogodišnjice osnivanja Banje kao modernog turističkog mesta 1968. godine, „Vrnjačke Novine“ najpre su izlazile petnaestodnevno, a prvi broj pojavio se kao podlistak „Borbe“ u 3.500 primeraka i odmah zadobio poverenje oko 3.000 pretplatnika u čak 26 gradova. Posle zlatnih osamdesetih, a potom i burnih godina tranzicije, nakon usvajanja Zakona o Radio-difuziji i Zakona o javnom informisanju, 2007. godine „Vrnjačke novine“ postaju publikacija koja od tada izlazi jednom mesečno.

KC Vrnjačka Banja

 

Na stranicama „Vrnjačkih Novina“ zabeleženi su svi najbitniji događaji društveno-političkog, sportskog, kulturnog i privrednog života prestonice srpskog kontinentalnog turizma. Početna forma održana je do današnjeg dana, a sačinjavaju je dve celine: stručni tekstovi i Banjska hronika. Prateći trendove, od 2016. godine vesti se plasiraju i putem internet portala „Vrnjačke novine“, kao i na društvenim mrežama.

KC Vrnjačka Banja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)