DOBRI KUVARI I INFORMATIČARI: Uspeh đaka paraćinske ekonomske škole

Z. R.

24. 04. 2024. u 11:37

NA TAKMIČENjU u Leskovcu u okviru projekta "Škola inovativnog biznisa" tamošnje Visoke poslovne škole učenici Ekonomsko-trgovinske škole (ETŠ) iz Paraćina osvojili su prvo i drugo mesto u dve discipline, što im je donelo i novčane nagrade.

ДОБРИ КУВАРИ И ИНФОРМАТИЧАРИ: Успех ђака параћинске економске школе

Foto: Fejsbuk/Ekonomsko-rgovinska škola Paraćin

Od tri kategorije u kojima su se takmičili, nagrađeni su u dve - informatici i kulinarstvu. U prvoj, paraćinska ekipa napravila je sajt imaginarne firme i predstavila je na tri najpoznatije društvene mreže, a bodovima mentora iz svih škola - učesnica takmičenja i brojem lajkova njihov rad je proglašen najboljim.

Foto Ekonomska škola

Foto: Fejsbuk/Ekonomsko-trgovinska škola Paraćin

Ekipu su činili učenici trećeg i četvrtog razreda: Kristina Stefanović, Mina Didić, Jelena Živković, Andrijana Jovanović, Marko Baljak i Igor Bajčeta. Predvodio ih je mentor Goran Dinić, njihov profesor informatike. Osim novčane nagrade od 21.000 dinara, dobili su još popust od 30 odsto na školarinu ukoliko budu studirali na Visokoj poslovnoj školi u Leskovcu.

U disciplini kulinarstvo tim ETŠ iz te struke osmislio je recepturu i pripremio izvrsno jelo od piletine, osvojivši odlično drugo mesto u konkurenciji 16 timova. Mladi kuvari iz Paraćina bili su Bogdana Stojmenović, Milan Milojković, Anđela Milovanović, Nikola Stević, Marko Mijatović i Luka Mladenović. Ekipa je nagrađena sa 14.000 dinara i 25 odsto popusta na školarinu po učeniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)