MUZIČKI OSKAR LANI ZORJAN: Talentovana violinistkinja iz Novog Sada osvojila priznanje u Španiji

Lj.P.

18. 04. 2024. u 19:25

MEĐU mnogobrojnim nagradama, na počasnom mestu u sobi petnaestogodišnje Lane Zorjan - talentovane violinistkinje iz Novog Sada - od pre nekoliko dana je priznanje ISMA, za najboljeg mladog umetnika do 18 godina.

МУЗИЧКИ ОСКАР ЛАНИ ЗОРЈАН: Талентована виолинисткиња из Новог Сада освојила признање у Шпанији

FOTO: Privatna arhiva

 Posle gala koncerta održanog u Španiji, tokom kojeg je muzicirala sa Simfonijskim orkestrom iz Valensije, pod upravom maestra Aleksandra Libraihta, takođe laureata ovog prestižnog priznanja, svojevrsnog muzičkog Oskara studentkinji prve godine novosadske Akedemije umetnosti, u klasi proslavljenog Stefana Milenkovića, uručila je Frauke Adrians, predstavnica internacionalnog žirija iz Berlina.

Stefan

KONCERTU i svečanoj dodeli priznanja Lani Zorjan u Španiji prisustvovao je i njen profesor, proslavljeni violinista Stefan Milenković. Na svom "Instagramu" potom je objavio da nema dovoljno reči da opiše koliko je ponosan na ovu mladu umetnicu i što sebe može da nazove njenim profesorom.

Inače, za prestižnu svetsku nagradu u oblasti klasične muzike, namenjenu profesionalcima, Lanu je predložila Akademija za mlade talente iz Lihtenštajna.

- Drago mi je što mogu da predstavim srpsku kulturu i obećavam da ću nastaviti predan rad i usavršavanje ne samo kao violinistkinja, već i kao osoba. Jer, baš kao i profesori Akademije u Novom Sadu, porodica mi pruža bezrezervnu podršku - poručila je Lana Zorjan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić