DRŽAVA NASTAVLJA DA POMAŽE: Otvoren rekonstruisan put u rekovačkom selu Dragovu (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

24. 01. 2024. u 19:46

Rekonstruisan put od oko 500 metara danas su otvorili za saobraćaj ministar za ravnomerni regionalni razvoj u Vladi Republike Srbije Edin Đerlek i predsednik opštine Rekovac Dragiša Tomić.

ДРЖАВА НАСТАВЉА ДА ПОМАЖЕ: Отворен реkонструисан пут у рековачком селу Драгову (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Investicija je vredna 3,9 miliona dinara, a ugovor o renoviranju puta potpisan je još avgusta prošle godine. Ministar Đerlek je ocenio da je on „žila kucavica” za meštane Dragova, jer ih povezuje sa lokalnim i državnim putem, ali i sa ostalim urbanističkim centrima, a da je njemu važno da će obezbediti nesmetano funkcionisanje i unaprediti kvalitet života meštana.

-Ovo je i putni pravac za manastir Kalenić, koji predstavlja jedan od najstarijih i najpoznatijih spomenika kulture u Srbiji još iz 15. veka i stari grad u Županjevcu. S obzirom na to da se rekovačka opština nalazi u grupi izrazito nerazvijenih opština, naša obaveza je da je i dalje pomažemo. Međutim, prema našim pokazateljima ona se nalazi u grupi devastiranih opština, što znači da je potrebna još snažnija podrška države, tako da ćemo nastaviti da pomažemo preko ostalih razvojnih projekata, ali ne samo ovde, već u čitavom Pomoravskom okrugu – izjavio je ministar Đerlek.

Predsednik opštine Rekovac Dragiša Tomić rekao je da je svaka saobraćajnica koja se uradi u opštini Rekovac od izuzetnog značaja, a potom dodao: -To je i cilj i nešto čemu lokalna samouprava teži, s obzirom na to da je u našem Levču dosta puteva koji tek treba da se asfaltiraju. Svaka pomoć mnogo znači. Zahvaljujemo se ministru i Vladi Srbije i nadam se daljoj saradnji.

Đerlek je još rekao da je opštini Rekovac potreban ozbiljan investitor koji će zapošljavanjem ljudi doprineti njenom razvitku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove