SVEDOČANSTVO JEDNOG VREMENA: Promocija knjigeZorana Ćirića (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

23. 06. 2023. u 12:53

KNjIGA „Kolumne“ jagodinskog advokata Zorana Ćirića promovisana je sinoć u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“ u Jagodini.

СВЕДОЧАНСТВО ЈЕДНОГ ВРЕМЕНА: Promocija knjigeЗорана Ћирића (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Pored primarne profesije, Ćirić se bavi književnošću i publicistikom, a i jedan je od osnivača Književnog festivala „Srpsko pero“. Deo svog života posvetio je i novinarstvu, te je pisao i za pomoravski nedeljnik „Novi put“, gde mu je pod naslovom „Promene“ objavljeno šezdesetak kolumni. On ih je, dve decenije kasnije, objedinio i objavio u knjizi „Kolumne“.

-Radi se o novinskim tekstovima koji su objavljivani od kraja 2000. godine, posle takozvanih oktobarskih promena, pa sve do sredine 2002. godine. U to vreme, glavni i odgovorni urednik bio je Bajo Džaković, nekadašnji novinar. Ove godine se navršava pet godina od njegove smrti, pa je to bila prilika da se, objavljivanjem ovih kolumni, podsetimo Bajinog života i rada u “Novom putu” –rekao je Ćirić i dodao da je pisanje kolumni za njega je bilo veliko iskustvo.

Foto:Z.Gligorijević

Tokom promocije publika je imala priliku i da pogleda stare naslovne strane „Novog puta“, a o Ćirićevom novinarskom radu predstavljenom u knjizi govorili su direktor Kopernikus RTV Jagodina Ljubiša Bata Vujić i predsednik Saveta festivala „Srpsko pero“ Milan Jakovljević.

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!