PENZIJA ZA NEKADAŠNJEG TOP 10 IGRAČA: Teniser koji iz sedam mečeva nema pobedu protiv Đokovića kači reket o klin

Filip Milošević

06. 05. 2024. u 10:15

Argentinski teniser, Diego Švarcman, objavio je da je 2024. godina njegova poslednja takmičarska i da na kraju iste odlazi u penziju.

ПЕНЗИЈА ЗА НЕКАДАШЊЕГ ТОП 10 ИГРАЧА: Тенисер који из седам мечева нема победу против Ђоковића качи рекет о клин

Foto: EPA-EFE/ Clive Brunskill / POOL

Pre četiri godine, odnosno u oktobru 2020, Švarcman je bio osmi teniser sveta, a najveći uspesi na Grend slemovima su mu polufinale Rolan Garosa i četvrtfinale US Opena.

- Svaki kutak terena, svaki drugi trening, svaki poen koji se takmiči, svaki trenutak sam bio neizmerno srećan. Živeo sam ga tako intenzivno da mi je danas teško da nastavim tako. Svi ti lepi trenuci postali su nešto što danas nosi težinu i teško mi je da nastavim da uživam u potpunosti - napisao je Švarcman i dodao

S jedne strane, ostavljanje života koji mi je dao toliko toga je tako teška odluka, ali sa druge strane, koliko sam bio srećan što sam igrao tenis tera me da nastavim da se smejem na terenu i van terena kao i uvek. Međutim, danas mi je taj osmeh ponekad teško da pronađem. Takmičarska životinja u meni me sprečava da uživam, igram se i putujem kao nekada.

Protiv Đokovića ima skor 0-7, a u tih sedam duela uspeo je da osvoji samo tri seta.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom