ZAPREPASTILA JE CEO SVET: Evo šta je Ruskinja uradila u Madridu

Novosti online

28. 04. 2024. u 17:51

DOK oni kojima je Novak Đoković u srcu iščekuju naredni nastup srpskog asa, Rusija sa velikom radošću dočekuje vesti iz Madrida jer je tamošnji teniski turnir nastavljen novim podvigom nove ruske zvezde "belog sporta".

ЗАПРЕПАСТИЛА ЈЕ ЦЕО СВЕТ: Ево шта је Рускиња урадила у Мадриду

FOTO: Tanjug/AP

Ima samo 17 godina i opet je uradila nešto što mnogi mogu samo da sanjaju.

Mira Andrejeva ne samo da je danas "pobedila u Madridu" nego je kao 16-godišnjakinja pobedila aktuelnu šampionku Vimbldona.

Marketa Vondroušova je u prestonicu Španije došla kao grend slem šampionka iz 2023, stigla je kao sedma na VTA listi (i uz prezime Šimkova, jer se udala za svog dugogodišnjeg momka), a doživela je da osvoji samo gem u jednom setu sa senzacionalnom Ruskinjom.

Andrejeva je Čehinju poslala kući održavši joj lekciju - rezultat je glasio 7:5, 6:1, posle samo sat i 16 minuta igre.

Njena naredna suparnica biće bolja iz francusko-italijanskog duela Garsija - Paolini.

Mira Andrejeva - biografija

Mira Andrejeva, rođena 29. aprila 2007. u Krasnojarsku, u Rusiji, 2023. je obeležila sjajnim rezultatima. Stigla je do finala Australijan opena u juniorskoj konkurenciji (izgubila meč za tu grend slem titulu od Aline Kornejeve sa 7:6(2), 4:6, 5:7), a onda je u profesionalnoj konkurenciji vezala 13 uzastopnih ITF pobeda, uz dve titule, došla do šesnaestine finala turnira u Madridu, grend slem debi imala na Rolan Garosu gde je kao kvalifikantkinja dogurala do trećeg kola (izgubila od Koko Gof), potom iznenadila i na Vimbldonu mnoge (od kvalifikacija stigla do 16 najboljih, poražena od Medison Kiz), a pobedu je ostvarila i na Ju-Es openu (u drugom kolu izgubila od eventualne šampionke, Gof).

Dobitnica je VTA nagrade za "novajliju godine".

U 2024. je prvi put došla do četvrtfinala nekog VTA turnira (u Brizbejnu, usput pobedivši četvrtog nosioca, članicu Top 20, Ljudmilu Samsonovu). A onda, novi podvizi.

Na Australijan openu 2024. pobedila je 17. favorita, Bernardu Peru, potom prvi put i članicu Top 10 VTA liste, Ons Žaber, čime je (sa 16 godina i 263 dana) postala najmlađa u Open eri koja je igračici koja je među deset najboljih na svetu uspela da osvoji set sa 6:0 na grend slemu.

Posle novog podviga (dobila je Dajanu Peri iako je gubila sa 1:5 u odlučujućem setu, spasivši i meč loptu), ispala je sa Ausopena od devete favoritkinje, Barbore Krejčkove. 

Mira Andrejeva je trenutno 43. na svetu, a na svom prethodnom turniru, u Rimu, zaustavljena je u trećem kolu - pobedila ju je Ukrajinka Kalinjina sa 6:4, 7:5. U Madridu je, za sada, stigla do četvrte runde.

Kad igra Novak Đoković?

Nole je rešio da ne učestvuje na mastersu u Madridu, ali se očekuje da nastupi uskoro - na sledećem turniru iz ATP serije 1000, u Rimu, koji počinje 8. maja, a završava se 19.

Međutim, interesantno je da na Đokovićevom zvaničnom internet sajtu još nema nikakvog obaveštnja - koji je to tačno sledeći turnir na kome će srpski as igrati.

Pratite zato i dalje sve vesti o Novaku i tenisu na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu