ĐOKOVIĆ IMA DUG PUT PRED SOBOM! Del Potro o trci za najboljeg svih vremena

Novosti online

26. 03. 2024. u 13:31

Argentinski teniser Huan Martin del Potro ne misli da je muški tenis u Novaku Đokoviću još uvek dobio najboljeg svih vremena.

ЂОКОВИЋ ИМА ДУГ ПУТ ПРЕД СОБОМ! Дел Потро о трци за најбољег свих времена

Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je odavno pretekao Rafaela Nadala i Rodžera Federera u glavnom kriterijumu po broju grend slem titula. Novak je uz to ubedljivo najduže vremena proveo kao lider ATP liste, mesta koje i danas drži, ali ima onih koji smatraju da to nije dovoljno.

Među njima je i Del Potro koji je poslednji veliki meč u karijeri igrao baš protiv Đokovića, koji ga je 2018. godine pobedio u finalu Ju-Es opena.

- Svako je bio najbolji u različitim periodima. Od 2006. do 2009. godine Rodžer je bio nepobediv, ali Rafa je bio najbolji na šljaci - počeo je Del Potro.

Ali Del Potro je imao i par reči da kaže o Novaku Đokoviću.

- Novak i dalje ima dug put pred sobom. Osvojio je više titula od obojice, a i dalje pričamo o tome. Ako osvoji još neki grend slem, neće biti važno koliko navijača imaju Federer i Nadal - rekao je Del Potro.

Argentinac je u karijeri osvojio Ju-Es open 2009. godine. Ukupno je osvojio 22 titule u karijeri i zaradio preko 25 miliona dolara.

Najbolji plasman imao je u avgustu 2018. godine, kada je bio treći teniser sveta. Ima i dve osvojene olimpijske medalje i Dejvis kup.

Česte povrede ručnog zgloba, kolena i leđa zaustavile su ga da ostvari mnogo bolju i trofejniju karijeru.

BONUS VIDEO POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila