SA DELIJAMA DO 13. KRUNE: Odbojkaši Crvene zvezde posle osam godina osvojili titulu pošto su u majstorici finala plej-ofa savladali Partizan

S. Krstović

27. 04. 2024. u 07:00

KADA je srednjak Crvene zvezde Aleksandar Stefanović nadmudrio blok Partizan eksplodirala je "Banjica". Crveno-beli su posle osam godina osvojili 13. titulu, pošto su ,uz veliku pomoć "delija", u majstorici finala plej-ofa sa trona skinuli večitog rivala, odbojkaše Partizana - 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).

СА ДЕЛИЈАМА ДО 13. КРУНЕ: Одбојкаши Црвене звезде после осам година освојили титулу пошто су у мајсторици финала плеј-офа савладали Партизан

foto odbojkaški savez srbije

- Rekao sam dizaču Petroviću na 24:18 "daj mi loptu, ja ću da ti rešim to, stavljamo tačku". Srećan sam, pun utisaka. Sezona je bila sjajna, izvanredno smo se borili do kraja. Ušli smo u utakmicu smireno, znali da imamo veliku podršku naših navijača, ovo odavno nije viđeno na Banjici - ushićen je bio posle finala bloker Aleksandar Stefanović.

Crveno-beli su presudan meč odigrali hrabro, odlučno, strpljivo u prelomnim trenucima. Izvanredno su servirali, napadali, odlično se branili i nisu dozvolili crno-belima da se uzdignu kao u trećem i četvrtom meču. Imali su i sjajnu podršku sa tribina, mnogi igrači nikad nisu igrali u krcatoj "Banjici". A sve je podsetilo na zvezdino finale sa Budvanskom rivijerom pre 21 godine. I tada su se radovali crveno-beli.

Najuzbudljiviji je bio prvi set. Zvezdaši su krenuli silovito, poveli sa 10:6, ali su se crno-beli konsolidovali i u finišu su uspeli da preokrenu na 22:21. Tada su domaćini zahvaljujući servisima Nikolića i blokovima Petrovića i Lopara došli do set lopte - 24:22. Prvu su gosti odbranili, ali je potom Tadić odservirao u mrežu i pomogao crveno-belima da povedu sa 1:0.

- Presudila je naša smirenost. Mislim da smo bili toliko hladnokrvni i verovali u ovo od samog početka. Uz nas je bila i ova neverovatna publika. Fenomenalan ambijent koji je teško ponoviti i jako su nam puno pomogli u psihološkom smislu i energijom. Partizan je odigrao strašnu seriju, kao i mi, ne bi bilo nezasluženo da su i oni osvojili titulu - naglasio je bloker crveno-belih Dušan Lopar

U drugom setu je sada već bivši šampion uspeo da 8:11 pretvori u 12:11 i - stane. Na servisu se razogropadio Zvezdin Egipćanin Omar i crveno-beli dolaze do ogromne prednosti - 20:13.

I u trećem činu vodila se izjednačena borba sve do 13:12, kada domaćin servisima Nikolića uspeva da se odlepi na 17:12 i do kraja sačuva vođstvo koje je značilo i osvajanje toliko željene titule.

- Došli smo na petu utakmicu i nekako im predali ovaj pehar bez neke velike borbe. Žao mi je zato što se junački izborili za majstoricu i da je ovako ispustimo. Imali smo puno uspona i padova tokom sezone, na kraju izborili finale, bili smo blizu, ali Zvezda je pokazala zašto je tokom cele sezone bila prva na tabeli i više nego zasluženo osvojila titulu - sportski je priznao kapiten Partizana Milija Mrdak.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 3:0

DVORANA na Banjici. Gledalaca: 3.500. Sudije: Balandžić (Beograd) i Radovanović (Stara Pazova).

CRVENA ZVEZDA: Boharev, Kljajić, Ilić, Lopar 6, Petrović 3, Ristić (libero), Nikolić 18, Popović, Stefanović 5, Tomašević (libero), Omar 11, Starović, Stepanović, Žugić 6. Poeni - napad: 31, blok: 8, servis: 10, greške rivala: 26 (16 iz servisa).

PARTIZAN: Bićanin, Milosavljević, Dopuđ 1, Popović (libero), Marinović 4, Mrdak 13, Tadić 11, Janković 9, Rikardo 1, Cvetković, Petrović 3, Krsteski (libero), Bjelica, Aleksić. Poeni - napad: 32, blok: 4, servis: 6, greške rivala: 17 (13 iz servisa).

Setovi: 25:23, 25:18, 25:18.

Finale plej-ofa

14.4. C. zvezda - Partizan 3:0

17.4. Partizan - C.zvezda 1:3

20.4. C. zvezda - Partizan 2:3

23.4. Partizan - C. zvezda 3:2

26.4. C. zvezda - Partizan 3:0

Nikolić najbolji igrač

KOREKTOR Crvene zvezde Dušana Nikolić proglašen je najkorisnijeg igrača, MVP, finala plej-ofa.

- Ludilo od serije. Turbulento finale sa mnogo preuzimanje energije, inicijative u igri. Vodili smo 2:0 u pobedama, oni izjednačili na 2:2, na kraju mi bolji u presudnom duelu. Nismo mogli bolje da zamislimo ovaj kraj. Zahvalio bih se i ovoj divnoj publici na podršci. Znači mi puno priznanje, ali mislim da su svi momci podjednako zaslužni za ovaj trofej - istakao je Nikolić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)