SRBIJA JE NA SVETSKOM PRVENSTVU: "Orlovi" i u revanšu savladali Sloveniju

MOĆNI "orlovi" odleteli su na Svetsko prvenstvo! Pobedom nad u revanšu baraža nad Slovenijom u kragujevačkoj dvorani "Jezero" - 23:20(10:8), srpski rukometaši osigurali su plasman na Mundijal koji će se igrati početkom januara 2023. u Poljskoj i Švedskoj.

СРБИЈА ЈЕ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Орлови и у реваншу савладали Словенију

FOTO: RSS

Trijumf od pre četiri dana nad "deželom" u Celju (34:31) garantovao je izabranicima Tonija Đerona rezultatsku lagodnost čak i u slučaju minimalnog poraza, ali ovo je neka nova, drugačija rukometna Srbija koja pokazuje da se ne plaši ni na papiru jačih reprezentacija, već u delo sprovodi sve zamisli pedantnog španskog stručnjaka koji polako ali sigurno sprovodi renesansu ovog nekada trofejnog sporta.

Krenuli su "orlovi" nervozno u meč odluke. Slovenci su brzo poveli sa 2:0, što je poslužilo kao ozbiljan znak upozorenja Đeroninim izabranicima. Dizgine igre u napadu, potom je preuzeo Petar Đorđić, čija je dalekometna paljba opustila srpske rukometaše i čim je konto otvoren rivala usledila je konsolidacija. Razbranio se i Dejan Milosavljev sredinom prvih 30 minuta, u svom stilu širio pipke kao hobotnice i sprečavao pokušaja Dejana Bombača i drugova.

Za razliku od prvog meča u Celju, kada je na poluvremenu viđeno 36 pogodaka, u Kragujevcu je bilo manje efikasnosti, što je čini se i odgovaralo Srbima koji su od rezultata 4:4 potpuno preuzeli kontrolu meča i držali rivala na sigurnom odstojanju od dva gola razlike.

Pokušala je u drugom poluvremenu "dežela" svim silama da se domogne preokreta, u nekim trenutcima je delovalo da mogu i da mu se približe, ali kada god bi Srbija zapala u krizu, ukazao bi se Milosavljev i širio pipke kojima je branio svoju mrežu i plasman Srbije na Svetsko prvenstvo koji je na kraju obezbeđen.

SRBIJA - SLOVENIJA 23:20 (10:8)

DVORANA: "Jezero" u Kragujevcu. Gledalaca: oko 3,500. Sudije: Nikolov (Makedonija), Načevski (Makedonija). Isključenja: Srbija 8 minuta, Slovenija 12 minuta. Sedmerci: Srbija 2(3), Slovenija 3(4).

Srbija: Borzaš, Sretenović, Đukić, Abutović, Radivojević 4, Ilić N 4, Pešmalbek 1, Ilić V 1, Kukić 1, Nikolić 3, Marsenić 3, Orbović, Đorđić 3, Đekić 2, Milosavljev 16 odbrana, Cupara.

Slovenija: Henigman, Marguč, Janc 4, Dolenec, Cehte 1, Gaber 1, Zarabec, Makuč, Žvižej 1, Bombač 6, Mačkovšek 2, Vlah, Suholežnik, Cingesar 3, Ferlin 12 odbrana, Baznik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove