"DONČIĆ JE EVROPSKI LEBRON": Pirs očaran Slovencem

Novosti online

22. 05. 2024. u 09:54

Košarkaš Dalas maveriksa Luka Dončić odveo je ekipu do finala Zapadne konferencije i u Minesoti će započeti seriju protiv Timbervulvsa.

ДОНЧИЋ ЈЕ ЕВРОПСКИ ЛЕБРОН: Пирс очаран Словенцем

FOTO: AP

Slovenački reprezentativac Luka Dončić igra sjajno u plej-ofu, uprkos problemima sa povredom kolena, a niz pohvala na njegov račun imao je i legandarni Pol Pirs.

- Mislim da Luka stvara sopstveni stil igre. On je četiri puta bio Ol-NBA, mogao bi da osvoji šampionat ove godine. Na putu je da postane velikan svih vremena. Govorimo o jednom od pet do deset najboljih igrača koji su igrali ovu igru. Hoće li Luka stići tamo? - rekao je Pirs.

Foto: FIBA

Pirs je sam sebi postavio pitanje, da li Luka može taj rekord oboriti.

- Što se tiče brojeva, on stiže tamo. Bird je osvojio tri uzastopna MVP-ja, promenio je igru, naterao nas je da gledamo košarku. U svojoj drugoj godini osvojio je prvenstvo, ko to još radi? Luka je verovatno evropski Lebron Džejms zbog načina na koji može da postigne koš, načina na koji može da dodaje, načina na koji odbija i načina na koji kontroliše igru. Daću mu to, on je manje atletski Lebron - rekao je Pirs.

Dalas je drugi put u finalu Zapada u poslednje tri sezone.

BONUS VIDEO NOVI LjUBIMAC "DELIJA": Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!