ZVEZDA NOSI "METLU": Crveno-beli u "Areni" možda igraju poslednji meč ove sezone u ABA ligi

N. I.

19. 05. 2024. u 09:00 >> 09:17

SVE je isto kao i prošle godine, samo što su jedino uloge malo izmenjene. Finalna serija plej-ofa ABA lige dala je i ovog kasnog proleća za pravo ekipi, koja je bila vrednija i konkretnija tokom regularnog toka, da sa vrha tabele koristi svoj najveći benefit: da prednost domaćeg terena kruniše početnim vođstvom od 2:0 i napravi ogromna dva koraka ka tituli prvaka.

ЗВЕЗДА НОСИ МЕТЛУ: Црвено-бели у Арени можда играју последњи меч ове сезоне у АБА лиги

Foto M. Vukadinović

Košarkaši Crvene zvezde su upravo u ulozi u kojoj je prošle sezone bio Partizan. Imaju ogroman kapital i sa njim, ali i sa, metaforički rečeno, jednim ogromnim rekvizirom kreću danas ka "Beogradskoj areni". U nju će nešto pre 20.30 da unesu "metlu" kojom planiraju da počiste večitog rivala i eventualnom pobedom od 3:0 u finalnoj seriji simbolično označe da će crno-beli biti počišćeni sa parketa i da će pehar, posle godinu dana boravka u trofejnoj sali ekipe Željka Obradovića da se vrati na Mali Kalemegdan.

Nemanja Nedović, Jago Dos Santos i Miloš Teodosić imaju proliku da svojim košgeterskim učinkom dokusure crno-bele. Gosti ne mogu da računaju na povređenog Nikolu Topića za kojeg je sezona završena zbog povrede kolena. Pod košem bi centrima Partizana trebalo da parira Džoel Bolomboj. Ovaj momak, rođen pre 30 godina u Donjecku u Ukrajini, sa pravom nastupa za selekciju Rusije, bio je pogotovo u drugoj utakmici finalne serije nerešiva enigma za Kaminskog i Kabokla.

Zvzeda, dakle, sa "metlom" dolazi na treći meč sa Partizanom. Scenografija će uglavnom biti crno-bela, ali na zapisničkom stolu će biti i poseban ukras: pehar namenjen pobedniku, a kod ovlašćenih lica iz ABA lige i pobedničko zlatno prstenje i medalje. Da li će oni na ruke i oko vrata, ili natrag u neki sef, zavisi od konačnog ishoda ovog meča.

Pet uzastopnih pobeda

U 2024. godini Crvena zvezda je pet puta zaredom pobedila Partizan. Četiri puta na domaćem terenu i jednom u finalu Kupa Koraća u Nišu. Trener Zvezde Sferopulos može da se pohvali podatkom da je jedini koji je pet puta uzastopno trijumfovao nad najboljim i najtrofejnijim trenerom u Evropi.

- Tom statistikom se uglavnom služe novinari i navijači. Ja u ovom trenutku mnogo više razmišljam kako da odigramo u trećoj utakmici u Areni - smiren je Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića