PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj "značajnoj ličnosti", evo koju ocenu je dobio

Novosti online

09. 05. 2024. u 21:48

U najzanimljivije vesti iz Srbije u smiraj devetog dana maja - dospeo je i jedan pismeni zadatak.

ПИСМЕНИ ЗАДАТАК О КОМЕ ПРИЧА СРБИЈА: Ђак је одабрао да пише овој значајној личности, ево коју оцену је добио

Screenshot

Tema je bila "Pismo značajnoj ličnosti", a jedan đak je rešio da se tim putem "obrati" čuvenom plejmejkeru košarkaškog kluba Crvena zvezda.

I, taj pismeni zadatak posvećen Milošu Teodosiću, o kome "bruje" društvene mreže, glasi ovako:


"Pismo značajnoj ličnosti 

Poštovani Miloše,

pre svega bih hteo da Vam se zahvalim što ste ovog leta odlučili da potpišete ugovor sa Crvenom zvezdom. Verovatno ste i sami naslutili da situacija u klubu nije bila baš sjajna, ali ste ipak odlučili da dođete, na čemu sam Vam neizmerno zahvalan. Znam da ste u klub došli kao veteran koji bi imao doziranu minutažu i kao neko ko bi bio mentor mlađim igračima. 

Kao što to u životu biva, ne deševa se sve po planu. 

Miloš Teodosić / FOTO: M. Vukadinović

Odlaskom Šabaza Nejpira, prinuđeni ste da preuzmete ulogu lidera i da igrate puno više od očekivanog. Sve je to sa sobom vuklo velike napore koje Vaše telo nije moglo da izdrži i donosilo je nove povrede. 


Vrhunac mog divljenja Vama je dostignut kada ste povređeni putovali sa ekipom u Niš na Kup Radivoja Koraća i bez odigrane utakmice i odrađenog samo jednog treninga pred finale, odlučili da igrate. Ne samo da ste tako roviti igrali protiv Partizana, već ste nas vodili do prvog trofeja u ovoj sezoni. Pokazali ste klasu i poneli priznanje najkorisnijeg igrača finala. Sve to sa svojih punih trideset sedam godina. 


Pokazali ste kako se u pobedi ponašati dostojanstveno kada ste "poveli" našu čuvenu pesmu "Dobro znaj" i niste uvredili Partizan. Dali ste lep primer protivnicima kako zaista treba da se slavi pobeda, bez omalovažavanja drugih. 

KK Crvena zvezda slavi osvajanje Kupa Radivoja Koraća 2024 / FOTO: A. Ilić

Verujem da ste umorni od svega, ali isto tako verujem da je Vaša ljubav prema Zvezdi toliko velika da Vam ništa ne pada teško. Samo bih još želeo da Vam poželim sreću do kraja sezone, da Vas zdravlje posluži i povrede zaobiđu, pa da zajedno slavimo titulu na Kalemegdanu.

Znam da ima još vremena, ali se nadam da ćete ostati i sledeće sezone s nama i da ću imati priliku, ako Bog da, da Vas upoznam, i možda dobijem Vaš dres, jer mi je to najveća želja. 

Vaš verni navijač, Novak Vasić".

Uz komentar "Uspešno!", nastavnica je ovom đaku dala ocenu pet, a brojni stariji navijači Zvezde odmah su se "dali u akciju" da ovom mališanu - zaista i stigne dres slavnog plejmejkera.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)