HIT PRIČA! PAPIR "A" ILI PAPIR "B"? Gazda Denvera otkrio kako su izabrali Jokića umesto Nurkića

Novosti online

18. 04. 2024. u 09:21

DENVER je šampionski tim. Prošle sezone su osvojili NBA prsten, ove su jedan od glavnih kandidata da ponove podvig, a malo je falilo da bude drugačije.

ХИТ ПРИЧА! ПАПИР А ИЛИ ПАПИР Б? Газда Денвера открио како су изабрали Јокића уместо Нуркића

FOTO: Tanjug/AP

Da su Nagetsi se odrekli Nikole Jokića i izabrali Jusufa Nurkića, sada se ne bi pričalo ni o njima kao velikanu, ali ni o srpskom košarkašu.

Ostanak Jokića i odlazak Nurkića bio je pun pogodak u Koloradu, a kako se to desilo ispričao je vlasnik Denvera Džoš Kroenke u podkastu kod Majkla Portera Juniora.

Mnogi su bili u šoku kada su 2017. godine odlučili da trejduju tada sjajnog Bosanca i grade tim oko Srbina.

- Priča je veoma smešna, ako ti neko kaže da je znao tada, laže. Sećam se da sam sedeo sa Timom Konelijem i Arturasom Karnišovasom i da su mi rekli da ima jedan momak kog treba da pogledam. Rekli su mi da želi da ostane još godinu dana u Evropi. Mi smo hteli što više mladih igrača. Pitao sam ih zašto želi da ostane, objasnili su mi da je to najbolje za njegov razvoj. Pokazali su mi snimak, nosio je dres u nekoj roze boji, nije mogao da skoči uopšte, ali je hvatao loptu tako lako, bilo je vidljivo da mu je košarkaši IQ veći od svih. Došao je u leto 2015. godine. Moj otac ima sjajne priče iz tog perioda, da je Nikola bio u teretani sa svojom braćom. Promenio je dijetu, ishranu. Tada smo imali i Nurkića tu i nismo mogli da odlučimo šta da radimo sa njima dvojicom, obojica su bili talentovani centri sa odličnim veštinama - počeo je Kroenke.

Golden Stejt je bio bez premca i na Zapadu, ali i u celoj NBA ligi.

- Liga je išla u tom smeru niže petorke, sa šuterima sa svih strana, bilo je još ekstremnije nego sad. Svi su preko noći hteli da budu Voriorsi. Nismo mogli da igramo sa Jokićem i Nurkićem u isto vreme. Imalo je to neke prednosti, ali je njima teško bilo da čuvaju protivničke igrače, posebno kada igraju sa četiri beka. Morali smo da stanemo, razmislimo i da donesemo odluku. Posle Nikoline prve sezone, počela je druga i shvatili smo tada da moramo da izaberemo. Obojica su startni centri.

I tada je došlo vreme za glavnu odluku koga pustiti Nurkića ili Jokića...

- Jusufov ugovor bio je blizu isteka, analitičari su analizirali određene brojke, poređenja. Onda je stiglo to poređenje na osnovu određenih stvari. Na papiru je pisalo 'igrač A' i 'igrač B' i poređenje u njihovoj drugoj sezoni. Jedina razlika je to što je prvi igrač dve godine stariji. Mogli ste jasno da vidite da su brojke drugog igrača bolje u svim kategorijama. Rekao sam im tada 'Okej, pokušaću da pogodim i da kažem da je igrač B' Nikola' i pitao sam ih da li je drugi igrač Nurkić ili neko drugi iz NBA lige. Odgovor je bio, to je Leri Bird. Aha...

Izbor je pao na Srbina i nisu pogrešili, ne da nisu pogrešili već su promenili istoriju NBA košarke.

- Tada smo se svi pogledali... Kada pričaš sa ljubiteljima košarke, način na koji on igra, to se ne vidi golim oko. Kada gledaš neki duži period i kada vidiš kako utiče na igru, onda se sve vidi. To je bilo u prvoj nedelji decembra, rekao sam Timu tada da se nikada neću mešati u posao trenera i da neću birati ko igra, ko ne, ali da ako već moramo da biramo između njih dvojice, da stavi Nikolu u tim. Nekoliko večeri kasnije je Jokić zaigrao u startnoj petorci i nikada više nije izašao iz petorke - zaključio je Kroenke.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)