DRAMA U DERBIJU LONDONA: Arsenal testirao živce navijača, ali uspeo da zauzme čelo tabele

Novosti online

28. 04. 2024. u 17:20

Fudbaleri Arsenala savladali su ekipu Totenhema na gostovanju rezultatom 3:2 u okviru 35. kola Premijer Lige.

ДРАМА У ДЕРБИЈУ ЛОНДОНА: Арсенал тестирао живце навијача, али успео да заузме чело табеле

Foto: Profimedia

Izabranici Mikela Artete su od starta krenuli silovito. Već u prvom poluvremenu napravili su ogromnu prednost. Najpre su do prednosti došli zahvaljujući autogolu Pjera Emila Holberga u 15. minutu. Nakon 12 minuta igre prednost je duplirao Bukajo Osaka. Dok su igrači Totenhema tražili jedanaesterac za svoju ekipu, engleski napdač se najbolje snašao i matirao Đulijema Vikarija. Delovalo je da će u 38. minutu meč već biti gotov, kada je Kai Haverc posle kornera povisio na 3:0, ali drugo poluvreme je donelo nova uzbuđenja.

U drugom poluvremenu četa Angea Pocekoglua izašla je na teren znatno motivisanija. Krenuli su u ofanzivu i došli do prvog udarca ka golu, a i prvog pogotka u 64. minutu preko Kristijana Gabrijela Romera, koji je smanjio na 3:1, nakon katastrofalne greške golmana Davida Raje. Da uzbuđenje u Londonu dostigne vrhunac, pobrinuo se Hung Min Son koji je u 87. postigao pogodak iz penala za Totenhem i smanji rezultat na 3:2. Narednih deset minuta vladala je prava drama i borba obe ekipe da izbore pozitivan rezultat, ali su "tobdžije" na kraju uspele da sačuvaju prednost i ubeleže sva tri boda, te nastave borbu za šampionsku titulu.

Arsenal je trenutno prvi na tabeli sa 80. bodova, četiri više od Mančester sitija, ali i dve utakmice više od "građana". Totenhem je na petom mestu sa 60 bodova i nastavlja trku za plasman u Ligu šampiona.

BONUS VIDEO: GOL ZA GOLOM NA DERBIJU: Olajinka primio loptu na grudi, pa poslao projektil u mrežu Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana