NE ŽELIMO DA ŽIVIMO SA ONIMA KOJI NAS NAZIVAJU GENOCIDNIM: Dodik - Nemojte to da radite, jer to ne doprinosi životu u BiH

Novosti online

18. 04. 2024. u 19:49

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na mitingu "Srpska te zove" da srpski narod ne može da živi u istoj zemlji s onima koji pokušavaju da ga proglase genocidnim.

НЕ ЖЕЛИМО ДА ЖИВИМО СА ОНИМА КОЈИ НАС НАЗИВАЈУ ГЕНОЦИДНИМ: Додик - Немојте то да радите, јер то не доприноси животу у БиХ

Foto: Printskrin

- U ime Republike Srpske želim da svim stradalim izrazim poseban pijetet i njihovim porodicama saučešće. To je bio zločin na kraju rata, nakon zamora i mržnje, ali nije bio genocid - poručio je Dodik.

Dodik je rekao da će kompletno rukovodstvo Republike Srpske, na dan kad se u Generalnoj skupštini UN bude odlučivalo o rezoluciji u Srebrenici, čitav dan provesti u Srebrenici.

On je istakao da zločine nad 3.500 Srba sa područja srebreničke regije niko osim srpskog naroda ne spominje i ne primjećuje i da su to zločini bez kazne, dok istovremeno pokušavaju daih proglase genodidnim narodom.

- Nemojte to da radite, jer to ne doprinosi životu u BiH. Ovo nas neće spojiti, ovo nas trajno razdavaja i ne želimo da živimo s vama koji kažete za srpski narod da je genocidan. Ne želimo da živimo s vama i nećemo biti s vama u istoj državi - istakao je Dodik.

On je rekao da su se na mitingu u Banjaluci okupili ljudi od Trebinja do Novog Grada kako bi poručili da ne prihvataju etiketu genocidnog naroda.

- Republika Srpska nije inat, Republikaa Srpska je sloboda - naglsio je Dodik, dodajući da su Srbi državotvoran narod.

BONUS VIDEO: BRNABIĆ: Sramota je da se Đorđe Stanković tokom rasprave u SE ne javi za reč, a narod mu plaća sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)