CILJ RAZGRADNJA I UNIŠTENJE REPUBLIKE SRPSKE Dodik: Marfi je manipulator, pola zemlje ne razgovara s njim

Tanjug

10. 11. 2023. u 11:07

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je juče da je američki ambasador u BiH Majkl Marfi manipulator koji, kako kaže, stalno laže i petlja, pa tako i kad govori o navodnom ruskom malignom uticaju u BiH.

ЦИЉ РАЗГРАДЊА И УНИШТЕЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ Додик: Марфи је манипулатор, пола земље не разговара с њим

Milorad Dodik, Foto Tanjug

Dodik je rekao da jedini maligni uticaj u BiH imaju predstavnici SAD koji stalno pričaju protiv Republike Srpske.

- Oni su poštenjačine, pucaju od poštenja, nikakav maligni uticaj, nikad nisu bacili bombe ni na jedan narod u istoriji. Ništa nisu uradili, nikog nisu ubili, kad se pojave, pred njih odmah treba leći i zahvaliti im što postoje - naveo je Dodik.

Rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin poštuje Dejtonski mirovni sporazum, teritorijalni integritet BiH i unutrašnje uređenje zasnovano na principu dva entiteta i tri konstitutivna naroda, što je potvrdio i prilikom njihovog poslednjeg sastanka u Rusiji.

- To je ono što Marfiju fali, on je taj koji nikad ne govori o dva entiteta i tri konstitutivna naroda, nego govori o nekom građanskom uređenju. To je jedna podvala koja lepo zvuči za Zapad, ali ne može da prođe ovde, jer je antiustavna. Marfi ima problem da objasni svojima u Vašingtonu zašto pola neke zemlje u kojoj je on ambasador ne razgovara s njim. Da sad dođe u Republiku Srpsku, sretne nekog i usput kaže ’Dobar dan, ja sam Marfi’, on ne bi kontaktirao s Republikom Srpskom, jer Srpsku predstavljaju njen predsednik, vlada i parlament i samo ako ste u tim kontaktima možete da kažete da razgovarate s Republikom Srpskom. Za druge, pojedinačne sastanke, to ne možete reći - naveo je Dodik, prenose mediji.

Dodik je rekao da je Marfijev „cilj razgradnja i uništenje Republike Srpske”.

- Ekipa oko Marfija smatra da Sarajevo treba da bude centar svega, a da Republika Srpska treba da bude prazna ljuštura - naveo je.

BONUS VIDEO: Juče Šešelj, danas Đilas! Još jedno licemerstvo Dragana Bjelogrlića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)