PREDSEDNIK RS POSETIO GRADILIŠTE NOVE BOLNICE U TREBINJU: Dodik zadovljan izgradnjom bolnice

D.Curać

10. 11. 2023. u 06:00

PREDSEDNIK Srpske Milorad Dodik obišao je u Trebinju lokaciju na kojoj se gradi nova bolnica u naselju Pridvorci, za koju je Vlada RS obezbedila iz budžeta 128.448.448 KM sa PDV-om, a koja se gradi po principu "ključ u ruke".

ПРЕДСЕДНИК РС ПОСЕТИО ГРАДИЛИШТЕ НОВЕ БОЛНИЦЕ У ТРЕБИЊУ:  Додик задовљан изградњом болнице

D. Curać

Prema rečima Dodika, trebinjska nova bolnica gradi se planiranom dinamikom, a radi se o zdravstvenoj ustanovi koja će biti na rapolaganju građanima istočne Hercegovine ali i regiona.

- Nova bolnica biće najmodernija zdravstvena ustanova, a ono što me posebno raduje je da se školuje novi kadar koji će biti spreman da pruži usluge građanima Hercegovine i regiona na najsavremenijoj opremi. Ona će biti izgrađena za 18 meseci sredstvima iz budžeta - istakao je Dodik.

Direktor Trebinjske bolnice Nedeljko Lambeta potvrdio je da u toj ustanovi pripremaju i novi kadar koji će odgovoriti potrebama nove bolnice, čije otvaranje se očekuje 2025. godine.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na 41.080 metara kvadratnih, a kako kaže predsednik RS, izgradnjom nove bolnice u Trebinju i rekonstrukcijom u Zvorniku i Prijedoru biće okončana obnova kompletnog bolničkog sektora u Srpskoj.

Uručeni inkubatori

MILORAD Dodik je Bolnici Trebinje uručio transportni inkubator i opremu za zbrinjavanje novorođenčadi nabavljene iz sredstava prikupljenih na donatorskoj večeri "S ljubavlju hrabrim srcima" čiji je pokrovitelj. Inkubator i medicinska oprema ukupne su vrednosti oko 115.000 KM.

- Narednih godina, u saradnji s lokalnim zajednicama, radićemo na tome da svi domovi zdravlja budu dovedeni na najveći mogući nivo - istakao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove