LEK ZA TANJU U GRČKOJ: Za terapiju, mladoj majci potrebno 17.500 evra

D. Matović

20. 04. 2024. u 16:45

MAJKA trogodišnjeg dečaka, Tanja Ignjatović iz Kule, vodi tešku bitku u kojoj joj vreme ne ide u prilog. Boluje od adenokarcinoma debelog creva i za njeno lečenje neophodno je da se prikupi 17.500 evra. Trenutno je u Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, i veoma je važno da što pre ode na tomoterapiju u Grčku.

ЛЕК ЗА ТАЊУ У ГРЧКОЈ:   За терапију, младој мајци потребно 17.500 евра

Privatna arhiva

U želji da pomogne ovoj mladoj ženi koja se hrabro bori sa nemilosrdnim kancerom, Fondacija humanosti "Novosti" pokrenula je akciju kako bi se novac prikupio u najbržem mogućem roku.

- Poslednjih nekoliko dana došlo je do naglog pogoršanja Tanjinog zdravstvenog stanja. Čekamo da se nastavi terapija u klinici u Grčkoj, gde smo bili pre mesec dana i gde je posle zračenja došlo do poboljšanja. Ali, Tanji je ponovo loše i u ovom trenutku ne mogu da dajem ikakve prognoze. Čekamo rezultate - zabrinut je njen suprug Vladimir Ignjatović.

Porodica je iscrpela sve opcije lečenja u Srbiji, ali i resurse koji su im bili na raspolaganju, pa su se Tanjini sugrađani iz Kule angažovali da joj što pre omoguće nastavak lečenja. Humanitarno udruženje "1000 za 1000" iz njenog rodnog grada pokrenulo je niz akcija, a pridružili su se i lokalni sportski klubovi, kao i razne organizacije, ustanove i pojedinci. Dovoljno novca, međutim, još nije sakupljeno. Klinici je ulaćena tek prva rata od šest hiljada evra.

- Sve vreme smo zajedno. Kad je Tanja bila na lečenju u Nemačkoj i u Grčkoj, uz nju smo bili naše dete i ja - kaže Vladimir. - Kad su posete možemo obojica da je obiđemo. Nadamo se da će Tanji pomoći terapija u Grčkoj, zato što je jedino poboljšanje imala posle tog zračenja. Probali smo i druge terapije i alternativno lečenje, ali to nije dalo rezultate.

Privatna arhiva

Tanja sa suprugom Vladimirom

Žiro račun za uplate

NASTAVLjA se i dalje borba za ozdravljenje Tanje Ignjatović, a mogu da pomognu svi. Pozivamo sve građane i društveno odgovorna preduzeća koja su u mogućnosti da doniraju sredstva i time pomognu u životno važnoj borbi. Humanitarni prilog može da se uplati na račun 160-6000000843872-36, sa svrhom "za Tanju", poziv na broj je 33.

Vladimir kaže da nikada nisu mislili da će se naći u ovakvoj situaciji, ali i da će sresti ljude koji nesebično priskaču u pomoć:

- To nam daje snagu da ne odustanemo. Hvala svima koji su se uključili u ovu borbu zajedno sa nama. Svaka podrška nam znači neizmerno. Tanja je predivna supruga, čovek i majka. Prepuna empatije. Ne znam koji bi bolji epitet mogao da dodam. Zaista je vredna svake pažnje i brige. Nadam se da ćemo pronaći način da se oporavi, jer je to stvarno zaslužila. Ne mislim da sam kao suprug subjektivan, uveren sam da će svi u njenom bližem i daljem okruženju moje reči da potvrde.

Vladimir kaže da je njegova supruga i neizmerno hrabra žena:

- Gledajući je kako se bori svakog dana, ne mogu da se ne divim njenoj snazi i volji za životom. I, sve što radimo, radimo za nju i za našu porodicu. Nadamo se da će Tanja ponovo biti sa nama. Ona je srce naše porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)