TOPI SE U USTIMA, A NIJE KREMPITA: Brzi vanila kolač, koji se ne peče

Novosti online

30. 11. 2023. u 17:00

BRZO i lako za napraviti, ovaj preukusni kolač. Podseća na krempitu ali je jednostavniji za pravljenje, i ne peče se.

ТОПИ СЕ У УСТИМА, А НИЈЕ КРЕМПИТА: Брзи ванила колач, који се не пече

Foto Pixabay free images

Potrebno je:

3 mala pakovanja piškota

800 ml mleka
2 pudinga od vanile
1 kašika gustina
5 kašika šećera
180 g šlaga
250 g margarina
70 g šećera u prahu
oko 250ml mleka za umakanje piškota

Priprema:

Stavite 600 ml mleka da provri. U preostalih 200 ml razmutite puding, gustin i šećer. Zatim zakuvajte puding  i ostavite da se potpuno ohladi. Odvojeno umutite margarin sa šećerom u prahu, pa postepeno dodajte puding. Onda umutite šlag. Dodajte u puding 2 pune kašike umućenog šlaga pa sjedinite sve mikserom i dobićete fil.

Umačite piškote u toplo mleko i ređajte na tacnu polovinu piškota, zatim ide polovina žutog fila, pa polovina šlaga. Ponovo ponovite postupak još jednom.

Na kraju, ostavite kolač u frižideru bar 4 sata da se ohladi.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!