NEĆETE PRIMETITI RAZLIKU: Napravite posni baunti kolač
IMA ukus baš kao pravi!
Sastojci za posni baunti kolač:
Za testo:
180ml biljnog mleka,
75ml ulja,
1 kašičica vanilin šećera,
prstohvat soli,
30g kakao,
240g brašna,
15g praška za pecivo.
Za punjenje:
200ml kokosovog mleka,
1 kašičica vanilin šećera,
200g kokosa,
50ml kokosovog ulja.
Za čokoladnu glazuru:
100g posne čokolade,
Posni baunti kolač se priprema na sledeći način:
- U posudi pomešajte mleko i šećer, pa dodajte ulje, vanilin šećer, so i prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
- Sve dobro sjedinite, pa sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i poravnajte.
- Pecite na 180°C oko 20-22 minuta.
- U šerpu sipajte kokosovo mleko, šećer, kokos, vanilin šećer i kokosovo ulje.
- Kuvajte dok se malo ne zgusne, uz neprestano mešanje.
- Dobijenu koru isecite na kocke, pa na jednu kocku stavite malo kokos fila i preklopite drugom kockom.
- Tako radite dok ne utrošite sve. Istopite čokoladu sa mlekom i dobijenom glazurom premažite kolače.
- A postoji i lakši način, a to je da koru presečete na 2 jednaka dela, jedan premažete kremom i preko stavite drugu koru, pa onda prelijte čokoladnom glazurom.
(posnajela.rs)
BONUS VIDEO:
IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
TUGA DO NEBA: Preminula Katarina Trivić (22) koja je ujedinila region
DA ŽIVOT često zna biti nepravedan, surov i okrutan, ne birajući koliki teret stavlja na leđa krhkih ljudi, danas je još jednom potvrđeno. Mlada Banjalučanka Katarina Trivić (22) izgubila je bitku za život.
24. 05. 2024. u 16:07
ZELENSKI POBESNEO: Napao NATO saveznike zbog Rusije
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski napao je saveznike zbog njihove nevoljnosti da uđu u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, piše responsiblestatecraft.org, prenosi RIA Novosti.
24. 05. 2024. u 15:32
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)