KROMPIR PUNJEN SLANINOM I KAČKAVALJEM: Malo eksperimentisanja i dobićete ukusan i na oko lep ručak

Novosti online

10. 04. 2024. u 12:21

Ako želite da impresionirate neke goste ili samo iznenadite porodicu lepim servisom i preukusnim jelo, eto ideje.

КРОМПИР ПУЊЕН СЛАНИНОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Мало експериментисања и добићете укусан и на око леп ручак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g krompira sličnih po veličini
  • 150 g suve slanine
  • kačkavalj
  • ulje
  • mleveni biber
  • ljuta tucana paprika
  • suvi začin
  • so
  • ruzmarin
  • majčina dušica 

Priprema:

Krompire najpre očistite i operite, pa ga secite kao za musaku, ali ne do kraja, već tako da se naprave ti listići. U jednu činiju sipajte malo ulja dodajte sve začine i uvaljajte krompir, a zatim između svakog proreza ubacite pomalo suve slanine i kačkavalja.

Prekrijte folijom i pecite na 220 stepeni oko 30 minuta, a onda skinite foliju i pecite na 200 stepeni oko 10-15 minuta da lepo porumene.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)