NAPRAVITE NAJUKUSNIJE LAZANJE OD OSTATAKA: Ostalo vam je mesa od božićnog ručka?
AKO vam je ostalo mesa od prazničnog ručka, predlažemo da napravite lazanje. Ovaj recept je jednostavan i svima uspeva.
Lazanje su čuveni italijanski specijalitet koji se jede u celom svetu, a većina domaćica je originalni recept prilagodila svom ukusu. Ovo jelo takođe možete da spremate i u šerpi, ako vas mrzi da ređate namirnice.
Potrebno:
* 300 g pečuraka
* 2 kašike paradajz paste
* 50 g putera
* 50 g brašna
* 500 ml mleka
* 300 g sira
* kore za lazanje
Recept za lazanje od ostataka mesa:
Korak 1:
Napravite nadev:
U tiganju zagrejte malo ulja, pa propžite seckane pečurke dok ne omekšaju. Zatim dodajte sitno seckane ostatke mesa (možete i u blenderu da ih sameljete), paradajz pastu i malo vode. Promešajte i kuvajte dok nadev ne krene da ključa.
Napravite bešamel sos:
U šerpi istopite puter, pa dodajte brašno i pržite dok ne dobije zlatnu boju, uz neprestano mešanje. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se bešamel sos ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte rendani sir (150 g) i promešajte da se otopi.
Korak 3:
Napravite lazanje:
Dno tepsije pokrijte bešamel sosom, pa poređajte kore za lazanje, a onda sipajte nadev.
Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke (bešamel, kore nadev). Poslednji red treba da bude bešamel sos, a onda pospite rendanim sirom (150 g). Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKUSAN, LAGAN I ZDRAV RUČAK! Lazanje sa piletinom, bundevom i paradajzom
02. 01. 2024. u 17:30
BRZ, A NEODOLjIVO UKUSAN: Kolač sa malinama je lagan i izdašan
08. 01. 2024. u 13:00
DžEFRI SAKS KOD TAKERA KARLSONA O BOMBARDOVANjU 1999: Cilj je bio da se razbije Srbija, kreira nova država i najveća američka baza
POZNATI američki ekonomista i profesor na Kolumbijskom univerzitetu Džefri Saks izjavio je da cilj NATO agresije na Jugoslaviju nije bilo nikakvo spasavanje "potlačenog" muslimanskog stanovništva već je namera bila da se rasparča Srbija kako bi se ostvarili ciljevi Amerike.
29. 05. 2024. u 16:49
"DA SAM PREDSEDNIK, BOMBARDOVAO BIH OVE GRADOVE": Tramp izneo šokantne tvrdnje, pa mnoge ostavio bez teksta
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi „bombardovao Moskvu“ ako bi tokom njegovog mandata ruske snage ušle u Ukrajinu, piše list „Vašington post“.
29. 05. 2024. u 14:02
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)