LAGAN I JEFTIN OBROK SA GRAŠKOM I ŠARGAREPOM: Recept za dinstani pirinač s povrćem
SAZNAJTE način pripreme dinstanog pirinča s povrćem! Dinstani pirinač s povrćem je lagano i ukusno jelo od pirinča, povrća i aromatičnih začina. Odlično rešenje za brzi ručak ili večeru.
Dinstani pirinač sa povrćem odličan je izbor za brzi i lagani obrok, a povrće može da varira po vašoj želji. Isprobajte i šareni mediteranski pirinač, možda će vam se dopasti. Dinstani pirinač sa povrćem u ovoj varijanti pravi se sa šargarepom, graškom i lukom.
Potrebno:
* 2 supene kašike ulja
* 1 šargarepa isečena na kockice
* 250 g smrznutog graška
* 500 g pirinča
* 500 g povrtnog bujona
* 1 kafena kašičica kumina
* 1 kafena kašičica aleve paprike
* soli i bibera po ukusu
Recept za dinstani pirinač s povrćem:
Korak 1
Na proprženom luku dinstajte povrće:
Za dinstani pirinač s povrćem zagrejte ulje u velikoj šerpi i pržite luk dok ne porumeni. Dodajte povrće i kuvajte nekoliko minuta. Dodajte pirinač, začine i supu u lonac.
Korak 2
Kuvajte dok tečnost ne ispari:
Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte dok se pirinač ne skuva i tečnost ne upije. Razmutite pirinač viljuškom i poslužite vruć. Uživajte u dinstanom pirinču sa povrćem!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TOLIKO JE DOBAR DA VRAĆA U DETINjSTVO: Plazma kolač, savršenstvo ukusa
28. 12. 2023. u 20:00
TAKO JEDNOSTAVAN, A TAKO UKUSAN! Čoko-rolat posut seckanim lešnicima
04. 01. 2024. u 13:45
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (0)