PUNJENE TIKVICE U PARADAJZ SOSU: Ručak iz šerpe - tadicionalan i tako jednostavan da mu nema ravnog
JEDAN divan tradicionalan obrok koji morate da naučite da spremite su tikvice u sosu od paradajza.
Punjene tikvice su tradicionalni ručak koji se sprema jednostavno, a ukus se ne zaboravlja.
Potrebno za 4 osobe:
- 2 mlade tikvice
- 750 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1 varjača masti
- 4 kašike pirinča
- 2 prstohvata soli
- 1/2 kašičice bibera
- pola veze lišća peršuna
- 1 l kuvanog soka od paradajza
Priprema: U tiganju na masti ispržiti sitno seckan luk, dodati mleveno meso pa i njega propržiti. Začiniti pa dodati pirinač i njega malo propržiti zajedno s mesom. Staviti da se malo prohladi.
Tikvice preseći popreko na 2 ili 3 dela (u zavisnosti od veličine tikvice i dubine šerpe u kojoj se jelo sprema). Oljuštiti ih i očistiti od semenki. Ako se seče na 3 dela u srdnjem delu ostaviti oko 1 cm sredine da bude „dno“ punjene tikvice.
Puniti tikvice i slagati u dublju šerpu. Naliti malo vode i paradajz, dodati malo šećera i soli u taj sok da bi se začinio. Poklopiti i staviti na jaku vatru, kada provri sniziti temperaturu da se lagano krčka na šporetu oko 40 minuta. Ostaviti da se malo prohladi pa servirati sa hlebom.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČISTA I UBEDLjIVA POBEDA LISTE "ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA": Rezultati izbora iz svih gradova i opština u Srbiji
PREDSEDNIK SNS-a Miloš Vučević saopštio je prve rezultate lokalnih izbora iz izbornog štaba SNS-a.
02. 06. 2024. u 21:11
VUČIĆ NA PROVOKACIJE NOVINARKE N1: Ne brinite, slede vam veoma radosne vesti (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u štab SNS-a. Na samom ulazu novinarka N1 televizije Žaklina Tatalović pokušala je da isprovocira predsednika Srbije, i predsednicu Skupštine Anu Brnabić.
02. 06. 2024. u 20:20
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (0)