UKUSNE I JEDNOSTAVNE: Posne falafel kuglice, zdravo istočnjačko jelo
Posni falafel je ukusno istočnjačko jelo i pravi se sa različitim povrćem.
Prži se u dubokom ulju, pa je pogodan za post na ulju.
Sastojci:
850 g leblebija, ocedite i isprate
10 g svežeg peršuna
4 čena belog luka
1 kašika limunovog soka
2 kašičice kima
1 kašičica soli, plus još po ukusu
1 kašičica crnog bibera
½ kašičice pahuljica crvene paprike
115 g prezle
ulje, za prženje
Recept za posni falafel
Korak 1: Napravite kuglice
Za posni falafel u činiju procesora za hranu od 2 litre dodajte leblebije, luk, peršun, beli luk, limunov sok i začine. Meljite sastojke dok se ne sjedine i ne formiraju mokru smesu. Pazite da ne preterate. Prebacite mešavinu leblebija u veliku posudu i dodajte prezle, mešajući dok se ne sjedine. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru 1-2 sata ili preko noći. Ohlađenu mešavinu falafela iz frižidera oblikujte u loptice. Trebalo bi da dobijete oko 12 kuglica.
Korak 2: Pržite kuglice
U dubokom tiganju zagrejte ulje. Pržite kuglice falafela u serijama, po 3 minuta, okrećući ih. Kada postanu zlatno smeđe i hrskave, prebacite ih na tanjir obložen papirom za pečenje i pospite solju.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PITA SA RIBOM I PIRINČEM: Toliko je ukusna da ćete je praviti i posle posta
22. 03. 2024. u 07:00
NjENO VISOČANSTVO TORTA BELA KRALjICA: Najlepša poslastica na svetu
22. 03. 2024. u 10:36
RUSI SU SAMO UŠLI, NIJE BILO ODBRANE I OTPORA Ukrajinski komandir o Harkovu: Neko nije napravio utvrđenja, opet gubimo ljude
KAO KOMANDANT specijalne izviđačke jedinice, Denis Jaroslavski se borio u iznenadnoj ofanzivi Ukrajine u Harkovu u jesen 2022. godine, koja je potisnula početnu rusku invaziju sve do granice.
12. 05. 2024. u 18:00
GRCI HITNO REAGOVALI NA POSTUPAK SILjANOVSKE DAVKOVE: Izostavila reč "Severna" iz naziva države
MINISTARSTVO spoljnih poslova Grčke ocenilo je danas da je prilikom polaganja zakletve predsednice Severne Makedonije Gordane Siljanovske Davkove koja nije izgovorila puno ime države, već samo reč "Makedonija", došlo do flagrantnog kršenja Prespanskog sporazuma od kojeg, kako upozorava, zavise i bilateralni odnosi Atine i Skoplja.
12. 05. 2024. u 17:08
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)