NEODOLJIVI KAPUŠNJIK: Lepinjice punjene kiselim kupusom, toliko ukusne da vam ništa uz njih ne treba

Novosti online

17. 04. 2024. u 07:00

Ono što posebno fascinira kod kapušnjika, osim ukusa, naravno, jeste i činjenica da se priprema na vrlo jednostavan način, tako da ga mogu pripremati i manje iskusne domaćice.

НЕОДОЉИВИ КАПУШЊИК: Лепињице пуњене киселим купусом, толико укусне да вам ништа уз њих не треба

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje svežeg kvasca
  • 400 ml vode
  • 800 g brašna
  • 400 g narendanog kiselog kupusa
  • soli po ukusu
  • malo šećera
  • malo ulja za testo
  • ulje za prženje

Priprema:

Posebno je važno kupus narendati na sitno i obavezno ga dobro ocediti.

Usitnite kvasac i dodajte malo šećera, pa ga ostavite da nadođe.

Dodajte ostale sastojke i zamesite glatko testo, pa ostavite da nadođe.

Nakon što nadođe, odvajajte manje komade i od njih pravite loptice.

Svaku lopticu rastanjite oklagijom, pa stavite preko pripremljeni kiseli kupus, a onda ponovo od tog testa oblikujte lopticu.

Potom svaku ponovo rastanjite oklagijom i ostavite da odstoji oko 15 minuta.

Dobro zagrejte ulje u tiganju i pržite sa obe strane.

Kapušnjik je toliko ukusan da se može jesti bez ikakvih dodataka. Uverićete se i sami kada ga isprobate.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)