POSNE ROLNICE SA CIMETOM: Poslastica koja će zadovoljiti sva čula

Novosti online

16. 04. 2024. u 13:00

OVE mekane i neverovatne rolnice sa cimetom ne samo da su posne, već se prave od početka do kraja za svega jedan sat.

ПОСНЕ РОЛНИЦЕ СА ЦИМЕТОМ: Посластица која ће задовољити сва чула

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 4 1/2 kaščice instant kvasca (2 paketa)
  • 1 šolja tople vode
  • 1/3 šolje rastopljenog kokosovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 2 1/2 šolje višenamenskog brašna
  • 1/4 šolje + 1 kašičica šećera
  • 2 kašike otopljenog kokosovog ulja (za fil)
  • 1 kašika cimeta (za fil)
  • 1/2 šolje smeđeg šećera (za fil)
  • 1 1/2 šolje šećera u prahu (za glazuru)
  • 2-3 kašike vode (za glazuru)
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile (za glazuru)

Priprema: 

Zagrejte vodu da bude topla i dospite u nju kašičicu šećera i sav kvasac. Promešajte i ostavite nekoliko minuta da se aktivira.

Dodajte trećinu šolje kokosovog ulja, so, dve šolje brašna, preostalu četvrtinu šolje šećera i mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte lagano i preostalo brašno dok se smeša ne povuče sa ivica posude, ali i dalje bude mekana i malo lepljiva.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i premesite nekoliko puta dok ne dobijete glatku loptu. Pospite posudu brašnom i vratite testo u posudu.

Ostavite po strani dok pripremate fil.

Kombinujte cimet i smeđi šećer u maloj posudi i promešajte.

Pospite pult sa još brašna i okrenite loptu testa na pobrašnjenu površinu. Razvaljajte testo u pravougaonik i premažite sa dve kašike otopljenog kokosovog ulja, ostavljajući slobodan rub. Pospite ulje mešavinom cimeta i smeđeg šećera i rukama ga lagano pomerajte tako da ravnomerno obloži nauljeno testo. Zatim oklagijom lagano prevucite preko da biste utisnuli šećer i cimet u testo.

Počnite nežno da rolate testo i kada ga skroz urolate, isecite kolutove debljine oko tri centimetra i stavite ih u podmazan pleh. Trebalo bi da dobijete oko 12 rolnica.

Pokrijte rolnice plastičnom folijom i stavite na toplo mesto da se masa udvostruči, oko 20 do 30 minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite rolnice da se peku oko 15 minuta.

Pustite ih da se ohlade nekoliko minuta pre nego što ih glazirate i servirate.

Glazuru napravite tako što ćete da pomešate šećer u prahu, vodu i ekstrakt vanile. Ako je potrebno dodajte malo vode da se razredi ili šećer da se zgusne. Nanesite preko toplih rolnica sa cimetom.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici