NAJLEPŠA I NAJMEKŠA POSNA PROJA: Garantovano bolju niste jeli, a često se poslužuje i na slavskim trpezama
PROVERENO najbolji recept za domaću posnu proju, sa njom nema greške!
Najlepša proja za posne dane ali i za sve one koji ne konzumiraju mlečne proizvode. Bićete oduševljeni koliko je ukusna. Odlična je i za slavski meni, možete je servirati i u mrsnoj varijanti uz sireve, pršutu i jogurt. Svakako sa njom nema greške, a uverićete se i zašto.
Mera za sve je šolja od 250ml
Potrebni sastojci:
2 šolje kukuruznog žutog brašna
1 šolja belog pšeničnog brašna
375 ml obične vode
125 ml mineralne vode
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica praška za pecivo
180-220 ml ulja
Priprema:
U činiju sipati dve šolje kukuruznog brašna, zatim šolju belog pšeničnog brašna, malo promešati pa dodat jednu kafenu kašičicu soli i jednu kafenu kašičicu praška za pecivo. Sve dobro promešati. Zatim dodati jednu čašu obične vode i 180 ml ulja. Sjediniti sve. Dodati 125 ml obične vode i isto toliko kisele vode pa smesu ponovo promešati. Idealno je da smesa ne bude pregusta već malko vodenasta, bez grudvica.
Koristiti tepsiju promera otprilike 26 cm i malo je pouljiti. Sipati smesu i ostaviti da stoji pokrivena običnom krpom nekih 15 minuta. Nakon toga zagrejte rernu na 190 stepeni. Prekriti pek-papirom (ne aluminijumskom folijom) i staviti u rernu. Tako prekrivenu proju pecite 40-45 minuta. Zatim skinite papir i ostavite da se peče dok ne bude potpuno gotova (proveravajte čačkalicom). Kad se ispeče izvadite je iz rerne i prekrijte krpom. Ostavite da se potpuno ohladi, a potom isecite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14
SAVRŠEN, A JEFTIN DORUČAK IZGLEDA OVAKO: Jednostavni, brzi i vrlo ukusni uštipci
12. 08. 2023. u 07:00
PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Ovako je dobijate u svakom lokalu serviranu (VIDEO)
14. 08. 2023. u 09:54
UŽAS NA DUNAVU: Sudarila se dva broda, ima mrtvih, traga se za nestalima
DVE osobe su poginule, a pet se vodi kao nestalo kada su se dva broda sudarila na Dunavu, kod mađarskog grada Veroce, oko 50 kilometara severno od Budimpešte, saopštila je danas policija.
19. 05. 2024. u 12:04
ŠOK U UKRAJINI: Zelenski bi mogao da bude optužen, sve će biti poznato posle 20. maja
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski bi mogao biti optužen za podrivanje demokratije u Ukrajini nakon što mu mandat istekne 20. maja.
19. 05. 2024. u 08:47
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)
ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.
20. 05. 2024. u 11:53
Komentari (0)