NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

IRANSKI MEDIJI PIŠU: Veruje se da je Raisi mrtav, spasioci stigli do mesta pada helikoptera (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 05. 2024. u 06:31

NA mestu pada helikoptera iranskog predsednika Ebrahima Raisija nisu pronađeni preživeli, javile su iranska državna novinska agencija IRINN i poluzvanična novinska agencija Mehr njuz, prenosi Si-En-En.

ИРАНСКИ МЕДИЈИ ПИШУ: Верује се да је Раиси мртав, спасиоци стигли до места пада хеликоптера (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

- Nisu pronađeni znakovi života onih koji su putovali helikopterom koji se srušio u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan, rekao je šef iranskog Crvenog polumeseca, prenose iranske državne vesti IRIB.

Kako je jutros javila iranska novinska agencija Mehr, iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan poginuli su kada se njihov helikopter srušio dok je prelazio iznad planinskog terena u jakoj magli.

To je i za Rojters jutros potvrdio neimenovani iranski zvaničnik, a istu informaciju prenelo je nekoliko iranskih agencija, piše Al Džazira.

Spasioci su, inače, stigli do mesta pada helikoptera, javlila je ranije iranska poluzvanična novinska agencija Tasnim.

Najmanje 73 spasilačka tima nalaze se u zoni pada helikoptera, rekao je šef iranskog Crvenog polumeseca, preneo je Tasnim.

- Situacija nije dobra - rekao je zvaničnik iranskim državnim vestima IRNA.

Veruje se da je iranski predsednik Ebrahim Raisi mrtav nakon što su iranske agencije izvestile da na mestu pada helikoptera sa liderom, ministrom spoljnih poslova Hoseinom Amirom Abdolahijanom i još sedam osoba, nisu pronađeni "preživeli".

Raisi je verovatno putovao helikopterom Bel 212 koji je počeo sa radom kasnih 1960-ih, kaže vojni analitičar Si-En-Ena Sedrik Lejton i napominje da su poteškoće u nabavci rezervnih delova mogle da utiču na nesreću.

Helikopter je prvo proizveden u Sjedinjenim Državama, a zatim u Kanadi, rekao je Lejton, inače penzionisani pukovnik američkog vazduhoplovstva.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!