SMRT ZA BRITANSKU RAKETU: Potvrđena efikasnost ruskog "tora" u borbi sa raketama "storm šedou"

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 05. 2024. u 18:11

POSADE sistema PVO "tor-M2" operativno-taktičke grupe "Vostok" pokrivaju rad ruskih trupa na prvoj liniji odbrane, a pomenuti sistemi su se dobro pokazali u presretanju krstarećih raketa "storm šedou", saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

СМРТ ЗА БРИТАНСКУ РАКЕТУ: Потврђена ефикасност руског тора у борби са ракетама сторм шедоу

Foto printskrin youtube

-"Storm šedou” je veoma kompleksna meta, lansira se sa neprijateljskih aviona. Kada dobijemo upozorenje da je došlo do lansiranja, osmatramo označeni sektor, otkrivamo i uništavamo cilj. Problem sa ovom metom je što leti na malim visinama, ali se “tor-M2” dobro nosi sa niskoletećim ciljevima, prenelo je rusko MO pozivajući se na reči komandira posade sa pozivnim znakom "Balov".

Kako se navodi, posade ovih sistema grupe "Vostok" pokrivaju prve ešalone ruske vojske, kao i civilne objekte na južnodonjeckom pravcu. Svaka posada ima na desetine ciljeva – dronove različite vrste, "jedreće" avio-bombe, borbene avione i helikoptere.

Sistem može raditi u automatskom i "ručnom" režimu, sa učešćem operatera. "Tor-M2" kontroliše određeni deo vazdušnog prostora i nezavisno otkriva sve ciljeve koje prethodno nije identifikovao sistem za raspoznavanje prijatelja i neprijatelja.

(rt.rs))

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!