TURSKA POPUŠTA? Izrael likuje

Novosti online

09. 05. 2024. u 17:53

TURSKO ministarstvo trgovine saopštilo je danas da kompanije iz te zemlje imaju rok od tri meseca da isporuče ranije narudžbine za proizvode u Izrael, što je izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac ocenio kao pobedu te zemlje, nakon što je prošle nedelje Turska najavila zabranu trgovine sa Izraelom u znak protesta zbog ofanzive u Gazi.

ТУРСКА ПОПУШТА? Израел ликује

Foto: Piksabej

"Erdogan je povukao i otkazao mnoga trgovinska ograničenja i pouka je jasna: ne smemo se predati pred pretnjama diktatora i moramo stvoriti alternative da ne bismo zavisili od čoveka iz Muslimanskog bratstva koji sve može da zaustavi bilo kad", napisao je Kac na društvenoj mreži Iks.

Iz turskoj ministarstva je rečeno za Rojters da ukidanje zabrane "ne dolazi u obzir" i da je samo reč o tromesečnom odlaganju tokom kojeg turske kompanije mogu da isporuče već postojeće narudžbine u Izrael, preko neke treće države.

Turska je 2. maja objavila da je obustavila izvoz i uvoz iz Izraela zbog vojne operacije u Pojasu Gaze.

Turski ministar trgovine Omer Bolat izjavio je 3. maja da Turska neće nastaviti trgovinsku razmenu sa Izraelom, koja je iznosila oko sedam milijardi dolara godišnje, dok se u Pojasu Gaze ne postigne trajni prekid vatre i uspostavi nesmetano dostavljanje humanitarne pomoći za Palestince.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)