MLADIĆ SKONČAO U NAJGORIM MUKAMA: Hteo da se okupa u Nacionalnom parku, pa tragično stradao - Od tela nije ostalo ništa

Novosti online

05. 05. 2024. u 23:03

MLADIĆ (23) umro je u najgorim mukama nakon što je upao u toplotni bazen u Nacionalnom parku "Jelouston", nakon što je tražio mesto gde može da se "okupa".

МЛАДИЋ СКОНЧАО У НАЈГОРИМ МУКАМА: Хтео да се окупа у Националном парку, па трагично страдао - Од тела није остало ништа

Foto: Printskrin Youtube/ Demonracer2

Naime, Nacionalni park "Jelouston" je poznat kao mesto prirodne lepote, ali je takođe i veoma opasan ako ne preduzmete odgovarajuće mere predostrožnosti. Posebno, toplotni izvori u parku mogu biti izuzetno opasni zbog prisustva magme koja zagreva vodu do neverovatnih temperatura.

Kupanje u toplotnim bazenima je pogubno, što je tragično otkrio i 23-godišnji Kolin Skot 2016. godine.

Kolin je navodno tražio lokaciju na kojoj bi mogao da se okupa u topli izvor. Ali dok je prstom testirao temperaturu vode, okliznuo se i upao.

Kasnije tog dana pronađen je mrtav u vrelom izvoru, dok je njegovo telo plutalo u vodi, ali spasioci nisu mogli da dođu do tela da ga izvuku, te su odložili akciju spasavanja do narednog dana.

Međutim, sledećeg dana kada su se vratili da izvuku njegovo telo iz bazena, ustanovili su da od tela nije ostalo ništa sem njegovog novčanika i papuča.

Iako je verovatno da je životinja kao što je vuk možda uzela telo, rendžeri su bili uvereni da je to nešto još alarmantnije.

Šta se onda desilo sa telom?

Zamenik šefa rendžera Lorant Veres je u svom izveštaju o zastrašujućem incidentu primetio da je "u veoma kratkom roku došlo je do značajnog raspadanja tela" usled temperature vode.

Na površini geotermalni bazeni, gejziri i jezera u Jeloustonu imaju prosečnu temperaturu od oko 93 stepena Celzijusa. Kada se spustite dalje u vodu, temperatura postaje samo viša.

Nema mnogo živih bića koja su u stanju da prežive temperaturu vode koja je skoro ključna.

Jedna grupa jednoćelijskih organizama zvanih arheje je skoro uspela da preživi tamo, ali osim ako niste mikroskopski oblik života, trebalo bi da stojite daleko od bazena. Prema Outforiji, oko 52 osobe su umrle u Jeloustonu od 2010. godine.

(Unilad)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom