"I DALJE SE OČEKUJE USPEH RUSKE VOJSKE": Zelenskog će ove reči zaboleti - Novi paket pomoći neće promeniti stanje na frontu...

Novosti online

05. 05. 2024. u 17:57

NOVI paket vojne pomoći za Ukrajinu koji je skoro usvojen u američkom Kongresu neće dovesti do dramatične promene situacije na bojnom polju, izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Salivan, prenosi "Fajnenšl tajms".

И ДАЉЕ СЕ ОЧЕКУЈЕ УСПЕХ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Зеленског ће ове речи заболети - Нови пакет помоћи неће променити стање на фронту...

Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP

Kako navodi pomenuti list, Salivan je istakao da i dalje očekuje uspehe ruske vojske u Ukrajini i to "u bliskoj budućnosti".

Prema njegovom mišljenju, ne treba očekivati novu ukrajinsku kontraofanzivu pre 2025. godine

Istovremeno, ishod potencijalne kontraofanzive će u velikoj meri zavisiti od usvajanja novih paketa pomoći u Kongresu i odobravanja Bele kuće, ocenio je američki savetnik.

Što se tiče najnovijeg paketa, Salivan veruje da će on "pomoći Kijevu da zadrži liniju fronta i omogući pripremu za akcije odmazde".

Njegove prognoze biće relevantne samo ukoliko Džozef Bajden bude ponovo izabran za predsednika SAD u novembru, zaključuje on.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKA ARTILjERIJA IZVODI NAPAD: Posade 2S3 Akacija u jurišnoj akciji u pravcu Avdejevke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom