NOVA PRAVILA: Instagram uvodi izmene, poznato zbog čega

Novosti online

30. 04. 2024. u 17:51

INSTAGRAM menja svoj algoritam koji utiče na Rils, kako bi se prednost dala "originalnom sadržaju", najavljeno je na blogu ove društvene mreže.

НОВА ПРАВИЛА: Инстаграм уводи измене, познато због чега

Foto: Profimedia

Pre svega, ovo će najviše posledica ostaviti po "agregatorske naloge", odnosno one koji primarno objavljuju klipove durgih korisnika. Takođe, trebalo bi da se na ovaj način bolja vidljivost da nalozima sa manje pratilaca, ali koji objavljuju svoje snimke.

U objavi na blogu, kompanija je navela da pokušava da "ispravi" način rangiranja naloga, jer su, kako kažu, "istorijski, kreatori sa velikim brojem repostova i pratilaca stizali do većeg broja korisnika, nego oni mali, koji stvaraju originalan sadržaj".

Nije jasno kakve će Instagram sve promene da napravi kako bi ovo "iznivelisao", ali su naglasili da algoritam više neće davati prioritet nalozima sa većim brojem pratilaca.

Trebalo bi da izmena u rangiranju sadržaja stupi na snagu u narednim mesecima, dok će promena koja se tiče "originalnog sadržaja" verovatno stići mnogo ranije. 

Instagram kaže da će aktivno umesto repostovanih Rils-a stavljati "originalne" klipove u predlozima kada uoči da su upitanju identični sadržaji.

Takođe, kada neko repostuje tuđ sadržaj, stajaće oznaka ko je originalni tvorac. Ovo se neće odnositi na mimove ili druge "značajno promenjene" sadržaje, kažu iz Instagrama.

(b92)

BONUS VIDEO: HALO BEBA: Povežite se sa bebom preko kože

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi