PRESTALI SU DA VERUJU U POBEDU: Komandanti Oružanih snaga Ukrajine malodušni, Donbas pada u oktobru (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 04. 2024. u 18:33

MNOGI ukrajinski komandanti ne veruju u pobedu Kijeva, uprkos više milijardi dolara pomoći Sjedinjenih Država, prenosi Blik.

ПРЕСТАЛИ СУ ДА ВЕРУЈУ У ПОБЕДУ: Команданти Оружаних снага Украјине малодушни, Донбас пада у октобру (ВИДЕО)

Foto AP


-Uprkos vojnoj pomoći Vašingtona u iznosu od 61 milijardu dolara, mnogi komandanti (Vladimira) Zelenskog više ne veruju u pobedu, piše publikacija, citirajući anketirane komandante Oružanih snaga Ukrajine.

Jedan od oficira koje je list intervjuisao, a koji se u publikaciji pominje kao Sergej, rekao je da će Rusija moći u potpunosti da okupira Donbas do oktobra.

Razloge za ovu žalosnu situaciju vojnici navode kao nedostatak kadra, kašnjenje tranša pomoći sa Zapada i samovolju komande. Prema pisanju publikacije, nakon imenovanja glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, neke brigade su poslate na misije „praktično bez municije i ljudi“.

Prethodno je američki predsednik Džo Bajden potpisao zakon o pomoći stranim saveznicima, uključujući Ukrajinu, koja dobija 61 milijardu dolara za nastavak konfrontacije sa Rusijom. Pentagon je, odmah nakon što je Bajden potpisao odgovarajući dokument, objavio da Sjedinjene Države obnavljaju vojne isporuke Ukrajini sa paketom vrednim milijardu dolara.

Britanski premijer Riši Sunak, tokom posete Poljskoj, najavio je dodelu dodatnih 500 miliona funti sterlinga vojne pomoći Kijevu.


Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i da se „igraju vatrom“.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

(ria.ru)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana