NIJE DOBRO - PALATA SPREMNA ZA NAJGORI MOGUĆI SCENARIO: Preispituju se planovi za sahranu kralja Čarlsa

Novosti online

26. 04. 2024. u 14:06 >> 14:07

ZDRAVLjE kralja Čarlsa zabrinjava prijatelje i palatu dok on nastavlja da se bori protiv neotkrivene vrste raka.

НИЈЕ ДОБРО - ПАЛАТА СПРЕМНА ЗА НАЈГОРИ МОГУЋИ СЦЕНАРИО: Преиспитују се планови за сахрану краља Чарлса

Foto: Pixabay

- Razgovarajući sa kraljevim prijateljima poslednjih nedelja o njegovom zdravlju, najčešći odgovor je... "Nije dobro" -  izvestio je u četvrtak Tom Sajks iz Dejli Bista.

Prijatelj monarha je rekao da je Čarls "odlučan da ga pobedi i da se svi trude da bude tako, svi su optimisti, ali on je zaista veoma loše. Više nego što žele da se zna".

Kraljevska spisateljica Tina Braun takođe je nagovestila monarhovu zdravstvenu borbu, napisavši nedavno da je Čarlsov rak stavio princa Vilijama i Kejt Midlton "u zastrašujuću blizinu da se popnu na tron baš kada su se godinama nadali da će odgajati svoju decu van očiju javnosti".

- To, rečeno mi je, kod njih izaziva jaku anksioznost.

Sajks je takođe izvestio da se kraljevi planovi sahrane — pod kodnim nazivom Operacija „Menai Bridge“ — trenutno razmatraju. Kruži i poseban dokument koji navodi šta je dobro prošlo na sahrani kraljice Elizabete u septembru 2022. i šta bi moglo da se uradi bolje sledeći put kada monarh umre. 

Svi izvori su naglašavali da se planovi kraljevske sahrane stalno preispituju. Međutim, jedan bivši službenik je posebno priznao da su Čarlsovi zdravstveni problemi dali njegovim planovima drugačiju nijansu i hitnost. - Planovi su očišćeni od prašine i aktivno se ažuriraju - objasnio je bivši službenik. Kraljevska porodica nije dala odgovor na medijska pitanja koja im je uputio Pejdž siks. Bakingemska palata je u februaru objavila da je nakon operacije zbog benignog povećanja prostate otkriveno da kralj ima rak. U saopštenju se navodi da će Čarls (75) biti podvrgnut "redovnom lečenju" i da su ga "lekari savetovali da odloži javne dužnosti". Nekoliko dana kasnije, objavio je izjavu u kojoj se zahvaljuje za sve dobre želje. 

Njegovo prvo javno pojavljivanje bilo je dva meseca kasnije kada je prisustvovao uskršnjim službama. Čarls je prisustvovao službi u nedelju na 98. rođendan svoje majke, mašući posmatračima dok se vozio sa kraljicom Kamilom. On je na tron došao nakon smrti svoje majke, koja je vladala 70 godina. Služba krunisanja je održana prošlog maja.

BONUS VIDEO: IZRAELSKI NAPAD: Vojska gađala više lokacija u južnom Libanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)