TAJNA OPERACIJA AMERIKANACA: Otkriven broj projektila koje je dobila Ukrajina, Rusi najavili osvetu

Novosti online

25. 04. 2024. u 15:18

SJEDINjENE Američke Države prenele su više od 100 operativno-taktičkih projektila „atakams“ (ATACMS) proširenog dometa u Ukrajinu, objavio je američki list Njujork tajms.

ТАЈНА ОПЕРАЦИЈА АМЕРИКАНАЦА: Откривен број пројектила које је добила Украјина, Руси најавили освету

Foto: Profimedia

Sredinom februara, predsednik SAD Džo Bajden je tajno odobrio odluku o slanju više od 100 raketa proširenog dometa, kao i velike količine kasetne municije. One su bile deo isporuke oružja u vrednosti od 300 miliona dolara u martu - navodi se u izveštaju američkog lista koji se poziva na američkog zvaničnika.

Kako je naveo izvor lista, Sjedinjene Države su tajno isporučile Ukrajini „atakams“ prošle nedelje i ukrajinske trupe su odmah upotrebile ovo oružje.

Zauzvrat, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući ove informacije, naglasio je da će Rusija postići svoj cilj, ali će to izazvati više problema za samu Ukrajinu.

Foto: Profimedia

ATACMS rakete

Pentagon je prethodnog dana potvrdio za RIA Novosti prebacivanje Ukrajini operativno-taktičkih raketa proširenog dometa „atakams“, kako se navodi, „unutar suverene ukrajinske teritorije“.

Prema rečima sagovornika agencije, rakete su bile uključene u paket vojne pomoći najavljen u martu, i u aprilu su završile u Ukrajini. Mediji javljaju da su ih ukrajinske oružane snage već dva puta upotrebile protiv ciljeva duboko u ruskoj teritoriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)