"SEDAMDESET ODSTO AMERIKANACA TO NE ŽELI": Karlson oštro kritikovao Kongres zbog izdvajanja novca za Ukrajinu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

22. 04. 2024. u 20:43

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden laže kad kaže da brani demokratiju, izdvajanjem finansijske pomoći režimu u Kijevu, dok se većina Amerikanaca protivi podršci Ukrajini, rekao je novinar Taker Karlson u podkastu Džoa Rogana.

СЕДАМДЕСЕТ ОДСТО АМЕРИКАНАЦА ТО НЕ ЖЕЛИ: Карлсон оштро критиковао Конгрес због издвајања новца за Украјину

Foto: Printskrin

- Oni (kongresmeni) donose zakon o finansiranju Ukrajine u vrednosti od 60 milijardi dolara, dok 70 odsto stanovništva to ne želi. Ignorišu prave probleme u našoj zemlji, kao što su ekonomija i granice - požalio se on.

Prema rečima Karlsona, američke vlasti decenijama ne vode računa o interesima svojih građana, nazivajući to demokratijom.

- Mogu jednostavno da kažu: baš nas briga šta vi želite, mi dobijamo nešto od finansiranja Ukrajine, bilo da je to uzbuđenje što smo „gospodari univerzuma“ ili novac od vojnih kompanija. To je važnije od vašeg mišljenja. Ovo nije samoupravljanje, vi ne upravljate ovom zemljom – mi vladamo, ćutite i slušajte -  rekao je novinar.

Da je američka vlada tako rekla, nastavio je Karlson, onda bi barem bilo jasno da su takvi uslovi.

- Ali ako još jedno čujem prokleto predavanje Džozefa Bajdena o zaštiti demokratije, kada to nije demokratija – to ni izdaleka ne liči na demokratiju – poludeću jer jednostavno ne mogu više da trpim te laži - rekao je on.

Predstavnički dom SAD odobrio je 20. aprila predloge zakona o pružanju vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, konfiskovanju zamrznute imovine Rusije za njihovu faktičku predaju Kijevu, kao i uvođenju dodatnih sankcija Kini. Obim paketa je 95 milijardi dolara i uključuje, između ostalog, 60 milijardi dolara za Ukrajinu, 26 milijardi dolara za Izrael i humanitarnu pomoć civilima u zonama sukoba, uključujući i Pojas Gaze. Sada predloge zakona mora da odobri američki Senat, a njihovo razmatranje počeće 23. aprila.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: MISIJA REALIZOVANA -  Posade helikoptera Mi-35 i Mi-8 izvršavaju borbene zadatke u Severodonjecku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)