VAŠINGTON IGNORIŠE KLJUČNE INTERESE MOSKVE: "Ulazak Ukrajine u NATO predstavljao bi pretnju državnoj bezbednosti"

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

09. 04. 2024. u 15:12

UČLANjENjE Ukrajine u NATO predstavljalo bi pretnju državnoj bezbednosti Rusije i suštinski je neprihvatljivo, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

ВАШИНГТОН ИГНОРИШЕ КЉУЧНЕ ИНТЕРЕСЕ МОСКВЕ: Улазак Украјине у НАТО представљао би претњу државној безбедности

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je odgovorio na komentare portparola Stejt departmenta Metjua Milera, koji je juče naveo da bi Ukrajina mogla da postale članica Alijanse kada se završi ukrajinski sukob.

- Pristupanje Ukrajine NATO-u nije prihvatljivo pod bilo kakvim okolnostima. To je pretnja državnoj bezbednosti Rusije. Samo političari koji nisu upoznati sa suštinskim interesima Ruske Federacije mogu da očekuju da ćemo prihvatiti ulazak Kijeva u blok koji je prema nama neprijateljski nastrojen - rekao je Antonov.

Antonov je optužio Vašington da ignoriše ključne interese Moskve i odbija da prihvati "kategoričan stav" Rusije u vezi sa potencijalnim članstvom Ukrajine u Severnoatlantskom savezu, javila je "Raša tudej". 

(Srna)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima