"ON VIŠE NE POSTOJI..." Plenković oštro o Milanoviću - Treba dati ostavku

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 04. 2024. u 14:02

PREMIJER tehničke Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da ostaje predsednik izvršne vlasti i u trećem mandatu, a Zoranu Milanoviću je poručio da više ne postoji kao predsednik Republike.

ОН ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ... Пленковић оштро о Милановићу - Треба дати оставку

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ Denis CERIĆ

- Milanović kao predsednik Republike više ne postoji. Doći na odbor jedne stranke, kao predsednik, ti više ne postojiš. On to zna, to znaju svi ustavnopravni stručnjaci. Nakon ovog teško poraza isto treba dati ostavku - rekao je Plenković.

Smatra da su Milanović i lider SDP-a Peđa Grbin odmah 17. aprila trebali da napuste politiku nakon poraza na izborima.

Milanoviću je zamerio ponašanje na svečanom dočeku šest od 12 borbenih aviona rafal, kupljenih od Francuske, jer je, podsetio je, predsednik Republike taj koji nije hteo da potpiše dozvolu za njihovu kupovinu.

Dok sa desnom opozicijom, odnosno Domovinskim pokretom njegov HDZ pregovara o formiranju nove parlamentarne većine i vlade, Plenković je levoj opoziciji ponovo poručio da su licemeri i teško poraženi prevaranti.

- Ova korumpirana levica. Oni su svi korumpirani - rekao je i istakao da nova vlast neće dozvoliti više da dominira korumpirana levica, koja želi da "zarobi institucije".

On je negirao tvrdnje da je tokom dva mandata njegove vlade otišlo 30 ministara, u najvećem broju zbog povezanosti sa malverzacijama.

- Imamo dva i po slučaja vezana za nešto što ima veze sa sumnjom na počinjeno krivično delo za vreme dok su bili ministri - kazao je Plenković novinarima nakon sednice Vlade.

Na pitanje da li sebe vidi u Briselu nakon evropskih izbora, Plenković kaže da hoće da HDZ uverljivo pobedi na tim izborima.

Poručio je da na evropskim izborima ne treba davati poverenje nekome ko u Briselu, kako kaže, radi protiv interesa Hrvatske.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini