DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Devojka se izdvojila iz grupe i pala u 120 metara duboku provaliju

Novosti online

22. 04. 2024. u 13:21

PLANINARSKI izlet na Omišku Dinaru u nedelju uveče završio se tragično za 26-godišnju Ukrajinku koja u Hrvatskoj ima produženi boravak odlukom zakonodavnih tela.

ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У ХРВАТСКОЈ: Девојка се издвојила из групе и пала у 120 метара дубоку провалију

Foto Arhiva

Kako saznaje 24sata.hr, nesrećna mlada žena bila je na planinarenju s grupom prijatelja, ali nisu pratili staze već su hodali po grebenu. U jednom trenutku ona se izdvojila te pala u provaliju ispod litice duboku oko 120 metara.

Policija je dojavu o njenom nestanku dobila oko 19.30 sati, te su odmah angažovali radnike HGSS-a.

Oni su je oko 20.15 sati locirali na veoma nepristupačnom terenu, imala je povrede karakteristične za pad s visine.

- Reč je o rekreativcima koji su, poput mnogih drugih stranih državljana, na planinu krenuli bez propisne opreme, u patikama i trenerkama. Isključili smo mogućnost da je na vrh planine išla da snimi selfi jer joj je mobilni pronađen u džepu. Šta bi mogao biti uzrok pada, ne možemo nagađati, rekao je Zvonimir Kujundžić, pripadnik omiške ispostave HGSS-a.

Akcija gorskih spasilaca, njih desetak, na terenu je trajala do jedan sat iza ponoći, ali telo se izvlačilo dan posle, u ponedeljak ujutro. U pomoć im je oko podneva stigao i helikopter.

Iz PU splitsko-dalmatinske izvestili su da će se na mestu događaja obaviti uviđaj te da su o svemu izvestili nadležno državno tužilaštvo koje je naložilo da se na telu izvrši sudsko medicinska obdukcija.

Poslednjih nekoliko godina pripadnici HGSS-a barem jednom tokom sezone imaju akciju potrage i spasavanja na liticama iznad Omiša, a uglavnom je reč o stranim državljanima koji potcenjuju uslove na terenu te se povrede ili se izgube jer skrenu s obeleženih trasa.

BONUS VIDEO: JEHUDA BAUER OBJASNIO: Nije bilo genocida u Srebrenici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)