OVO SE DEŠAVA POSLE DVE GODINE Astro savet za utorak 30. april: Mars je u Ovnu - Pazite se ljubomornih scena i povreda oružjem

Astrolog Marina Jungić Milošević

30. 04. 2024. u 07:00

MARS, planeta akcije, energije, sukoba, povreda i jačeg pola, posle dve godine, danas u 16.34, ("pretiče" Neptun praveći i dalje konjunkciju s njim), ulazi u vatrenog, nestrpljivog, ambicioznog Ovna, donoseći njegovim predstavnicima priliv energije, optimizma, borbenosti, hrabrosti i entuzijazma.

ОВО СЕ ДЕШАВА ПОСЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ Астро савет за уторак 30. април: Марс је у Овну - Пазите се љубоморних сцена и повреда оружјем

Foto: Shutterstock

Jači pol postaje mnogo aktivniji na fizičkom (naročito seksualnom) ali i poslovnom planu (zanimanja u vezi sa vojskom i policijom, kao i hirurgija, stomatologija, ortopedija, akupunktura). Naglašene strasti donose ljubomorne scene i podstiču posesivnost, naročito kod muškaraca. I podložnost povredama, od hladnog oružja ili oruđa, takođe je naglašena.

Inače, Marsov prelazak preko svakog od 12 znakova, traje oko dva meseca, tako da je ovoj planeti potrebno oko dve godine da opet uđe u isti znak. Njegov tranzit preko Ovna, osim Ovnova, podstiče na akciju i ostale vatrene (Lavove, Strelce), kao i vazdušne znake (Blizanci, Vaga, Vodolija). Ipak, najviše će uticati na znake kojima Mars upravlja - Ovnove, Škorpije i Jarčeve (znak u kojem je Mars egzaltiran=ima jak uticaj), što im pored energičnosti i vitalnosti, donosi i veću podložnost povredama.

Čim bude ušao u Ovna, Mars će formirati sjajne aspekte sa Mesecom i Plutonom u Vodoliji, koji 2. maja kreće retrogradnim hodom (prividnim hodom unazad). Pre ulaska u Ovna, Mars pretiče Neptun, ostajući i dalje u konjunkciji s njim, što pojačava strasti.

BONUS VIDEO - MARS NA ZEMLjI: Pogledajte kako izgleda Atina posle saharske oluje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo