Za mnoge ljude, Prvi maj je simbol početka toplijeg vremena, proleća, ali i prilika da se okupe sa prijateljima i porodicom u prirodi ili dvorištu kako bi uživali u roštilju. Ako želite da svoj roštilj prilagodite posnim jelima, postoji mnogo fantastičnih opcija koje će zadovoljiti i najizbirljivije ukuse.

Evo nekoliko sjajnih predloga za posni roštilj:

Pečurke na žaru

Marinirajte kockice pečurki u mešavini soja sosa, maslinovog ulja, limunovog soka, belog luka i začina po izboru. Zatim ih nanižite na ražnjiće i pecite na roštilju dok ne postanu zlatno smeđe.

Povrće na žaru

Isprobajte raznovrsno povrće poput paprike, tikvica, patlidžana, šampinjona i paradajza. Presecite ih na veće komade, posolite, pobiberite, premažite maslinovim uljem i pecite dok ne budu mekani i blago zapečeni.

Foto: Shutterstock

 

Vege burgeri

Napravite ukusne burgere od leblebija, crnog luka, prezli, začina i umaka od paradajza. Poslužite ih u pecivu sa salatom, kiselim krastavcima i veganskim majonezom.

Foto: Shutterstock

 

Marinirane pečurke

Velike pečurke poput portobelo ili šitake natopite u marinadi od belog luka, balsamiko sirćeta, maslinovog ulja i začina po želji. Pecite ih na roštilju dok ne omekšaju i dobiju lepu zlatno smeđu boju.

Foto: Shutterstock

 

Posne kobasice

Ovi ukusni roštiljski favoriti mogu se pronaći u posnim varijantama, napravljenim od soje, leblebija, ili raznih žitarica i začina. Poslužite ih uz senf i sveže povrće.

Ne zaboravite da pripremite i nekoliko priloga kao što su posna salata od testenine, krompir salata sa veganskim majonezom, ili raznovrsno sveže voće.

Uživajte u roštilju, druženju i proslavi Prvog maja uz ove ukusne posne opcije.

(Stil Kurir)

BONUS VIDEO: