"DRAGAN MI JE MOŽDA BIO JEDINI DRUG U ŽIVOTU": Potresne reči Seke Sablić nakon pomena Gagi Nikoliću

Novosti online

11. 03. 2021. u 15:18

NA Novom groblju danas je, u četvrtak 11. marta, održan pomen povodom pet godina od smrti slavnog glumca Dragana Nikolića.

ДРАГАН МИ ЈЕ МОЖДА БИО ЈЕДИНИ ДРУГ У ЖИВОТУ: Потресне речи Секе Саблић након помена Гаги Николићу

Foto: N. Skenderija

Verica Lula Dravić, bratanica pokojne Milene Dravić, prva je stigla na pomen pokojnom teči. Za njom, došli su i Goran Sultanović, Branko Cvejić, Seka Sablić, kao i Voja Brajović sa suprugom Milicom Mihajlović.

Jelisaveta Seka Sablić, koja je bila kuma Dragana i njegove supruge Milene Dravić, sa tugom u glasu prisetila se početka njihovog druženja, koje je trajalo više od pet decenija.

- On je bio toliko dobar. Pošto se mi znamo od 18 godine, zajedno smo studirali, kako sam ja zapravo u prvo vreme bila nezainteresovana za njega, onda sam ga stalno začikavala, te ga udarim, te ga povučem, te mu bacim naočare kroz prozor. On nikad nije vraćao kako je mogao, na isti način, pogotovo sa svojom muškom snagom. Slovo "a" za njega je bila dobrota, on je bio dobar čovek. Uvek je svima činio koliko je mogao dobrog, poklanjao, plaćao, sve što je mogao je radio. Izuzetna dobrota, koja se retko sreće. Kao i njegov otac što je bio, pošto mu znam roditelje - rekla je Seka za, a onda je priznala da je Gaga bio njen jedini prijatelj.

- Bio mi je možda jedini drug u životu i najbliži. Toliko smo bili bliski, to je jedna prisnost bila, potpuno poveravanje. To je dugo trajalo, onda sam im bila kuma. To je prešlo u jedno građansko druženje, koje je takođe bilo sa puno poverenja. Bili smo bliski u svemu, u slici sveta, u razgovorima, nije bilo ništa oportuno u našem odnosu. Tu je bila i Milena, sa njom sam imala jednu posebnu neku žensku solidarnost. Tako da, eto, šta reći, ništa više - zaključila je glumica.

Doajen srpskog glumišta Dragan Nikolić rođen je 20. avgusta 1943. godine u Beogradu. Posle završene osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju koju nije završio, jer je bio premešten u Ekonomsku školu.

Nakon dve godine provedene u srednjoj školi, polagao je i položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, i tada, kao sedamnestogodišnjak, bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari", tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.

Izmena nadimka na mestu imena dogodila se zbog greške na kraju televizijske serije "Dovoljno je ćutati" iz 1965. godine, kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će, ispostavilo se, obeležiti njegovu karijeru.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)