OVO JE BIO PRVI ZNAK POLICIJI DA JE DANKA UBIJENA: Prešli 150 metara za pet i po minuta, na deponiji se zadržali minut i 41 sekundu

Novosti online

04. 04. 2024. u 15:14

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić drži konferenciju za novinare o ubistvu male Danke Ilić.

ОВО ЈЕ БИО ПРВИ ЗНАК ПОЛИЦИЈИ ДА ЈЕ ДАНКА УБИЈЕНА: Прешли 150 метара за пет и по минута, на депонији се задржали минут и 41 секунду

Foto: Igor Mitrović/Privatna arhiva

- Obojica su priznali zločin i detaljno opisali kako su zločin izvršili - rekao je Gašić.

- Prema svim informacijama, izneću vam retrospektivu celog događaja.

- Majka je došla u 13.10, deca su bila u dvorištu igrala se. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 - rekao je ministar Gašić.

- Mi smo od izlaska iz stana majke Ivane Ilić pratili kretanje od Bora, upoređujući sva moguća lica koja su trasu u tom vremenskom razdoblju prolazili. 

- Od 13.45 do 13.52 Danka se kretala asfaltom. Majka je oko 13.50 videla beli auto i muško lice pored vozila fijat panda, u kom su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provere šahtu. Njihovo kretanje je zabeleženo na kameri. Kasnije je zabeleženo da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13 i 50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko 2 i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom. Potom su krenuli, i devojčicu udarili nekih 30-40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je telo devojčice prebacio na zadnje sedište preko alata. Dogovorili su se da telo devojčice bace. U 13.57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao da li su videli devojčicu, na šta su odgovorili negativno - rekao je ministar.

Potom su se odvezli do deponije i telo devojčice bacili na deponiju.

- O monstruoznosti svedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio.

Potom su se odvezli do deponije i telo devojčice bacili.

- Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je bilo simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu - kazao je Gašić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove