NE ZANIMAJU ME POSLEDICE, SAMO DA PREŽIVI: Brat teško povređene devojčice u padu ringišpila kod Kuršumlije za "Novosti"

D. Z.

09. 05. 2024. u 14:51

LEKARI su nam rekli da će dva-tri dana da bude kritično, ali se nadamo da će prebroditi to, ne zanimaju me posledice, samo da preživi. Ona je mlada, verujem da će se njen organizam izboriti sa povredama. Ovim rečima Stefan Belošević, rođeni brat dvanaestogodišnje Anje, koja je zadobila teške telesne povrede prilikom pada ringišpila juče u Kuršumliji, ističe nadu da će njegova sestra preživeti teške povrede.

НЕ ЗАНИМАЈУ МЕ ПОСЛЕДИЦЕ, САМО ДА ПРЕЖИВИ: Брат тешко повређене девојчице у паду рингишпила код Куршумлије за Новости

Foto: Z. Zečević

Kaže da je Anja bila sa drugaricama. Čuo je da su gubili čas u školi i da su otišli na ringišpil.

- Ja sam bio na poslu kada su mi javili za nesreću.Čuli smo da je hitna služba odmah stigla i da su je odmah prevezli za Prokuplje. Dva puta joj je do Prokuplja rađena reanimacija. U Prokuplju su odradili snimanje i potom su je poslali za Niš, gde se, kako smo čuli, probudila, ali su je ubacili u veštačku komu i na respirator, jer da je bila budna, sasvim sigurno ne bi mogla da podnese taj bol - navodi Stefan za "Novosti".

On kaže da su čuli da je počeo da joj otiče mozak i da je i dalje je u teškom stanju.

- Lekari su nam rekli da je već prosleđena u operacionu salu, kako bi bili spremni za svaku eventualnost. Ubačena joj je, kako su nam objasnili, i cevčica do mozga koja prati u svakoj sekundi njeno stanje - dodaje Stefan i pojašnjava da je devojčici rađena magnetna rezonanca, a dobre okolnosti su što joj nije polomljena lobanja i nema izliv krvi na mozak.

I dok ponavlja da mu je jedina želja da mu sestra preživi bez obzira na to koliko će trajati oporavak, Stefan kaže da mu je majka Jelena u Nišu, a da on očekuje svaki poziv.

Priča da je odgledao snimak rušenja ringišpila i uveren je da je njegovu sestru i Davida J.(22), koji je posle nje „prošao“ sa najtežim povredama, prelomom ramena, ali i povredama glave, lanac sa sedištima na ringišpilu preneo na drugu stranu i da su oni pali sa veće visine od ostalih jedanaestoro povređenih.

I dok objašnjava da Anja ove godine puni 13 godina i ponavlja uverenje da će devojčica preživeti povrede, Stefan napominje da im je pre dve godine preminuo otac.

Inače, vlasnik ringišpila Jovan N., i zakupac parcele na kojoj je bio postavljen Zoran Lj. uhapšeni su i saslušani juče u tužilaštvu u Kuršumliji, a danas se očekuje ponovo njihovo saslušanje i eventualno određivanje mera pritvora.

Istovremeno očekuju se rezultati veštačenja koje je na licu mesta posle pada metalne konstrukcije ringišpila obavio veštak mašinske struke, a koji će dostaviti svoj nalaz i mišljenje u najskorije vreme, jer se, kako saznajemo, čitav postupak vodi po hitnoj proceduri. Na licu mesta bila je i inspekcija rada, a u mišljenju veštaka koje se očekuje nalazi će se svi detalji oko ispravnosti rada ringišpila.

- Vašar se organizuje po standardnoj i ustaljenoj proceduri, ne godinama, već decenijama unazad, na istom mestu, dva puta godišnje. Prilikom raspisivanja javne licitacije uvek se traži atest i obavezan je atest o ispravnosti sprava, a o organizaciji i bezbednosti učesnika zadužen je zakupac. Nažalost, u toku jučerašnjeg dana došlo je do nesreće u kojoj je povređeno 13 osoba, a jedna devojčica teže i životno je ugrožena – navedeno je u jučerašnjem saopštenju za javnost Komunalnog preduzeća „Toplica“ u Kuršumliji čiji direktor Mladen Gilić tvrdi da su sve mere ispoštovane u celosti, a zbog čega je došlo do nesreće ispituju i daće ocenu nadležni organi.

Inače, tradicionalno za vašar, odnosno Markovdan, u Kuršumliji boravi ringišpil, ali je jučerašnje urušavanje moglo biti kobno za decu koja su se nalazila na njemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!